KL: Sygeplejersker skal også have ekstra lønstigninger

Sygeplejersker og sosu-assistenter skal have mere i lønposen ved OK18 end andre faggrupper, mener KL, der vil gøre det mere attraktivt at arbejde indenfor ældre- og sundhedsområdet

Oprettet: 29.01.2018
Rudi Damkjær, rda@dsr.dk

Kommunernes Landsforening har i forbindelse med overenskomstforhandlingerne 2018 meldt ud, at de vil gå efter at målrette lønmidlerne til de faggrupper, hvor det bliver svært at tiltrække arbejdskraft i fremtiden. Det vil blandt andet sige sygeplejersker og sosu-assistenter. De kommunale arbejdsgivere vil afsætte en pulje på 500 millioner, der skal bruges til at løse rekrutteringsudfordringer.

”Det er positivt, at arbejdsgiverne anerkender, at der er behov for at gøre en særlig indsats for at skabe attraktive stillinger i det kommunale sundhedsvæsen. Der er et stort behov for at tiltrække flere sygeplejersker, og vi kan se, at behovet kun bliver større i fremtiden”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

KL lancerede deres plan for at give ældre- og sundhedsområdet ekstra lønmidler på et indledende forhandlingsmøde den 26. januar. Her blev det også klart, at arbejdsgiverne vil finansiere lønløftet ved hjælp af skævdeling indenfor forhandlingsrammen – hvilket vil sige, at man vil tage en del af de penge, der ellers skulle bruges på generelle lønstigninger til samtlige faggrupper, og give til blandt andet sosu’er og sygeplejersker.

”Vi vil rigtig gerne være med til at finde løsninger på rekrutteringsproblemerne, og vi mener, at en ekstra lønpulje er et godt instrument. Men når vi har denne slags ekstraordinære udfordringer, mener vi også, at finansieringen bør være ekstraordinær, og ikke nødvendigvis være på bekostning af kollegerne i Forhandlingsfællesskabet. Det vil vi arbejde videre på sammen med KL i forhandlingerne”, siger Grete Christensen.