Kongressen anbefaler et ja

DSR’s kongres anbefaler et ja til overenskomstaftalerne, som nu sendes til urafstemning hos medlemmerne.

Oprettet: 05.03.2021
Lotte Dahlmann, ldh@dsr.dk

Et flertal i Dansk Sygeplejeråds kongres har fredag stemt for den aftale, som DSR’s forhandlere har indgået med arbejdsgiverne med det regionale og kommunale område om løn og arbejdsvilkår de næste tre år. Med 75 stemmer for og 61 imod anbefaler et flertal af kongressen et ja til aftalerne, der sendes til urafstemning blandt medlemmerne.

Formand Grete Christensen siger:

”Jeg er glad for, at kongressen støtter op om hovedbestyrelsens anbefaling. Debatten på kongressen viser, at der er delte meninger om resultatet og vores strategi. Derfor håber jeg, at rigtig mange medlemmer vil deltage i de medlemsmøder, der bliver arrangeret i den kommende tid. Det er vigtigt at vi tager os tid til at debattere aftalerne og vores strategi fremadrettet, så man på et oplyst grundlag kan tage stilling til resultatet, når det kommer til urafstemning. Jeg håber, at rigtig mange vil stemme. Hver en stemme tæller, og det er vigtigt at alle tager stilling.”

Find dit lokale medlemsmøde og tilmeld dig her

Kongresudtalelse: Sygeplejerskers lønefterslæb er uretfærdigt

Kongressen har vedtaget en udtalelse, som henvender sig til landets politikere. Heri udtrykker kongressen kritik af sygeplejerskernes lave indplacering i det offentlige lønhieraki, som deltagerne kalder uretfærdig. De opfordrer derfor politikerne til at tage ansvar for problemet – og at få det løst:

”Der er brug for et lønløft, der kan mærkes, for at sygeplejerskerne vil fortsætte i faget og for at tiltrække fremtidige generationer til vores fantastiske fag. Det er nødvendigt for at fremtidssikre vores sundhedsvæsen”, fremgår det blandt andet af udtalelsen.

Læs kongresudtalelsen her.

Se også