Ligestilling er en god forretning

Det kan blive meget bedre. Det er den grundlæggende konklusion, når man ser på ligestillingen i dag. For ikke bare vil en øget ligestilling forbedre livet for både kvinder og mænd. Der er samtidigt store økonomiske gevinster at hente. Sådan lyder det fra en række fagforeninger i en kronik i Berlingske i dag, tirsdag 7. marts.

Oprettet: 07.03.2016
Kristine Jul Andersen, kja@dsr.dk

Der er stadig masser at kæmpe for på kvindernes kampdag 8. marts, og det er nødvendigt, hvis vi skal sikre ligestilling mellem mænd og kvinder. Samtidig er der masser af gevinster at hente for både mænd og kvinder – og samfundsøkonomien.

Det er der bred enighed om blandt en række fagforeninger, der står bag kronikken ”Ligestilling er en god forretning”, som Berlingske bringer i dag, mandag 7. marts.

Her fortæller Grete Christensen, formand for Sundhedskartellet og Dansk Sygeplejeråd, Dennis Kristensen, formand for FOA, Elisa Bergmann, formand for BUPL, Benny Andersen, formand for Socialpædagogerne og Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening, hvad de mener, der skal til for at rette op på ligestillingen.

Det handler om bedre vilkår til fædrene i form af øremærket barsel, bedre pasningsmuligheder i form af mere fleksible åbningstider i daginstitutionerne, bedre mulighed for at passe syge børn og ikke mindst en afskaffelse af ufrivilligt deltidsarbejde.

> Læs hele kronikken her.