”Mand kan blive sygeplejerske” er set en million gange

Kampagnen for at få flere mænd til at blive sygeplejerske er blevet en stor succes på facebook, og budskabet er på blot en måned nået ud til en meget bred kreds af danskere.

Oprettet: 03.03.2016
Claus Christoffersen, cch@dsr.dk

I februar måned har Dansk Sygeplejeråd sat fokus på mænd i sygeplejefaget for at rekruttere flere og fastholde dem på uddannelsen. Kampagnen ”Mand kan blive sygeplejerske” er primært blevet afviklet på facebook, hvor der på hver af de 29 dage har været et portræt af en mandlig sygeplejerske.

Det var været en stor succes. Antallet af følgere på facebooksiden ”Mand kan blive sygeplejerske” er i løbet af februar tredoblet fra ca. 1.250 til ca. 3.500, og er blevet set en million gange på de sociale medier. Dertil kommer, at der har været hundredvis af positive reaktioner fra både mænd og kvinder.

Se alle fra Dagens mand

Kun 3,5 procent er mænd

Kampagnen er et led i at få flere mænd til at uddanne sig til sygeplejerske og fastholde dem på uddannelsen. I dag udgør mændene blot ca. 3,5 % af alle sygeplejersker, hvilket giver Danmark sidstepladsen i Europa. Til sammenligning udgør mandlige sygeplejersker godt 10 % af professionen i Norge og 25 % i Italien.

I forhold til rekrutteringen af mandlige studerende på sygeplejerskeuddannelsen ser det lidt bedre ud, da de fra begyndelsen af studiet udgør omkring 6 % af de optagne. Men frafaldet er desværre højt, så mændene blot udgør 3,5 procent, når studietiden slutter.

Dansk Sygeplejeråd og Sygeplejestuderendes Landssammenslutning har på den baggrund udarbejdet en række anbefalinger til at holde fast i mandlige sygeplejestuderende. De handler bl.a. om at samle alle mandlige studerende i en til to klasser, etablere studiegrupper af begge køn, bruge undervisningsmateriale som mænd kan spejle sig i, stille individuelle opgaver og informere om fremtidige karrieremuligheder.

Du kan læse mere om anbefalingerne her.

Du kan læse mere om temaet ”Mænd i sygeplejen” her.

Dagens mand

Hver dag i februar 2016 præsenterede vi nogle af Danmarks seje mandlige sygeplejersker. Læs med og del historierne, så vi sammen kan vise verden, at sygepleje er et spændende fag for både mænd og kvinder.

Twitter 

Vi fortsætter arbejdet på Twitter:

Følg med på under hashtagget #mandkanblivesygeplejerske 

Følg med på dsr.dk, Twitter og Facebook