Ny måling: Sygeplejerskers troværdighed er helt i top

Sygeplejerskerne er rykket op på en andenplads og ligger dermed endnu en gang helt i top, når danskerne bliver bedt om at vurdere 26 forskellige faggruppers troværdighed.

Oprettet: 29.09.2022
Anne Witthøfft, awi@dsr.dk
Danskerne har stor tillid til sygeplejerskerne viser årets troværdighedsmåling fra Radius.
Søren Svendsen

Danskerne har stor tillid til sundhedspersonalet. Det viser årets troværdighedsanalyse fra kommunikationsbureauet Radius.

Igen er det sygeplejerskerne, der sammen med jordemødre og læger, ligger helt i top, når danskerne bliver bedt om at vurdere 26 forskellige faggruppers troværdighed. Men også social- og sundhedshjælpere samt skolelærere oplever i år øget troværdighed.

”Danskerne har stor tiltro til de faggrupper, som holder hånden under vores velfærdssamfund. Det er en generel tendens, vi har set i de 14 år, hvor vi har foretaget troværdighedsanalysen.

Stigningerne i år stemmer overens med det øgede fokus på varme hænder og velfærdsuddannelser i den politiske debat. Det skal også ses i lyset af coronakrisens nedlukninger, hvor de faggrupper, der går frem i år, spillede en hovedrolle i, at vores samfund fortsat kunne fungere så normalt som muligt,” siger CEO og stifter af Radius Nicolaj Taudorf Andersen i en pressemeddelelse.

Endnu mere troværdige end sidste år

I den nye måling vurderer danskerne endda sygeplejerskerne som endnu mere troværdige end sidste år, hvor de lå nummer tre på listen.

Igen i år er det politikerne, der befinder sig nederst på listen, når danskerne bliver bedt om at vurdere troværdigheden blandt 26 faggrupper.

Troværdighedsanalysen er gennemført i perioden 29. august til 9. september 2022. 2.036 danskere i alderen 18-75 år har deltaget i undersøgelsen, som er gennemført som en onlinebaseret spørgeskemaundersøgelse via Epinions panel. Læs mere her

Top 10 mest troværdige faggrupper
  1. Jordemødre
  2. Sygeplejersker
  3. Læger
  4. Bibliotekarer
  5. Politibetjente
  6. Fysioterapeuter
  7. Ingeniører
  8. Tandlæger
  9. Psykologer
  10. Soldater