Ny regering skal finde løsninger for sundhedsvæsenet

Der venter en stor opgave for den nye sundhedsminister, Magnus Heunicke, der overtager ansvaret for et sundhedsvæsen med mange udfordringer. Dansk Sygeplejeråd ser frem til samarbejdet og til at bidrage til at finde løsningerne.

Oprettet: 27.06.2019
Rudi Damkjær, rda@dsr.dk

Det danske sundhedsvæsen har akut brug for politiske løsninger i forhold til personalemangel, underfinansiering og sammenhæng mellem enhederne. Derfor glæder det Dansk Sygeplejeråd, at den nye socialdemokratiske regering har ambitioner om at løfte sundhedsvæsenet – men der mangler stadig konkrete tiltag.

”Jeg glæder mig over, at den nye regering forholder sig til underfinansieringen af velfærden og sigter efter at finde ekstra finansiering ud over at dække presset fra befolkningsudviklingen. Og vi forventer, at den nye sundhedsminister vil arbejde målrettet for at det også skal gælde sundhedsvæsenet. Sundhedsområdet fremgår ikke særligt tydeligt i de finansieringsmæssige prioriteter i den politiske aftale, der danner grundlag for regeringen. Derfor ser vi frem til at diskutere konkrete løsninger med den nye sundhedsminister”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Den tidligere regering gik til valg på en storstilet sundhedsreform, der blandt andet fokuserede på ændringer i sygehusstrukturen med regionerne. Den nye S-regering vil i stedet indkalde til forhandlinger om en sundhedsaftale, hvilket er et positivt skifte til fokus på indhold og kvalitet for patienter, borgere og personale, mener Dansk Sygeplejeråd.

”Sygeplejerskerne er en del af løsningen på udfordringerne i sundhedsvæsenet, og vi kan anvise konkrete brugbare forslag til at sikre flere kollegaer og forbedre arbejdsmiljøet, som jeg glæder mig til at vende med den nye sundhedsminister”, siger Grete Christensen.