Nyvalgt ledelse for SLS er klar til at bygge videre på styrket fællesskab

Deltagere og delegerede fra Sygeplejestuderendes Landssammenslutning kunne endelig mødes til det første fysiske årsmøde siden august 2020. Og der blev både valgt ny ledelse og debatteret bl.a. løn i studiejob og praktik, da de mødtes på Dalum Landbrugsskole i weekenden.

Oprettet: 02.06.2022
Maya Bille, mbi@dsr.dk
Charlotte Gøtstad Sørensen fortsætter som forperson for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning.
Foto: Alex Tran

Efter et par år, hvor corona har sat studiemiljø og organisationsarbejdet under pres, var det forløsende, da de delegerede fra SLS' lokale afdelinger og landsbestyrelsen i weekenden kunne mødes til årsmøde i Dalum. 45 sygeplejestuderende fra hele landet delte erfaringer og holdninger – de skulle sammen beslutte, hvordan Sygeplejestuderendes Landssammenslutning skal arbejde med indsatsområder om bl.a. fair løn i studiejob og et løft af praktikforløbene.

Valg af forpersoner og nyt forretningsudvalg

På årsmødet skulle de fremmødte også vælge forpersonskab og menige medlemmer af forretningsudvalget, og mens Charlotte Gøtstad Sørensen blev genvalgt som forperson, var der udskiftning på næstforpersonsposten. Her blev Maja Laibjørn valgt ved tillidsvalg. Den nuværende næstforperson Bjarke Brandt står overfor at være nyuddannet sygeplejerske og kunne derfor ikke genopstille.

Charlotte Gøtstad Sørensen blev valgt ved tillidsvalg efter at have været forperson i 5 måneder. Hun overtog posten, da den tidligere formand Julie Bjerg Jakobsen gik på barsel i december.

”Det har givet mig en masse energi at se, hvor langt vi er kommet med vores fællesskab – sammen – og jeg er sikker på, at vi kan nå endnu længere. Derfor er jeg ikke færdig med at kæmpe for fremtidens sygeplejersker,” siger Charlotte Gøtstad Sørensen, om sit valg om at genopstille.

Der var også tillidsvalg til posten som næstforperson og her faldt valget på Maja Laibjørn, der læser på 7. semester i Horsens og for nuværende er menigt medlem af forretningsudvalget. Fire nye ansigter blev i øvrigt valgt til forretningsudvalget ved kampvalg.

Forretningsudvalg i Sygeplejestuderendes Landssammenslutning:
  • Forperson Charlotte Gøtstad Sørensen, 7. semester, Diakonissestiftelsen
  • Næstforperson Maja Laibjørn, 7. semester, VIA University College, Horsens

    Menige medlemmer af forretningsudvalget:
  • Michelle Toft, 5. semester, UCL i Odense.
  • Louise Skogemann, 5. semester, UCL, Svendborg.
  • Victoria Dehn Funder, 6. semester UCL, Odense.
  • Laura Wesseltoft, 5. semester, Diakonissestiftelsen.

maja villadsen laibjørn næstformand sls årsmøde 2022
Maja Villadsen Laibjørn er valgt som ny næstforperson for SLS.
Foto: Alex Tran

Sygeplejestuderendes Landssammenslutning har i det seneste år arbejdet målrettet for ,at sygeplejestuderende bliver anerkendt for de kompetencer, de har med sig fra studiet, når de har et studiejob. På årsmødet gjorde de status over indsatsen – og besluttede en plan for, hvordan arbejdet kan fortsætte.
Det glæder forperson Charlotte Gøtstad Sørensen sig til at arbejde videre med:

”Vi fik en stor anerkendelse af, hvor langt vi er nået med vores arbejde for en fair løn i studierelevante jobs, da vi fik opbakning fra DSR’s kongres. Det skal vi selvfølgelig bygge videre på. Derudover er der en række andre vigtige områder, vi kommer til at lægge vores kræfter i. Mine medstuderende og jeg oplever for eksempel, hvordan vores udbytte af praktikforløb bliver ringere og ringere, fordi vi er flere og flere studerende pr. vejleder. Derfor er jeg glad for, at vi også har besluttet indsatsområdet ”Praktikløftet” for det kommende SLS-år.” 

Læs også: