OK21: Grete Christensen klar som forhandlingsleder på det regionale område

Tirsdag den 15. december tages der for alvor hul på forhandlingerne om OK21, når der udveksles krav til den næste overenskomst for 565.000 offentligt ansatte. Grete Christensen er udpeget som forhandlingsleder for alle offentligt ansatte på det regionale område.

Oprettet: 03.12.2020
Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk

Det er et stort apparat, der sættes i gang, når der forhandles nye overenskomster. Fra indsamling af den enkelte sygeplejerskes ønske om for eksempel bedre løn, til der ligger en ny overenskomst. Tirsdag den 15. december er en af mærkedagene, da der her udveksles krav mellem offentligt ansatte i kommuner og regioner og arbejdsgiverne.

Dermed skydes forhandlingerne i gang, og Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, er klar til endnu en runde ved det store bord. Ikke kun som sygeplejerskernes og Sundhedskartellets formand, men som forhandlingsleder for hele det offentlige område i regionerne.  

”Jeg er klar til at kæmpe for sygeplejerskerne og alle andre offentligt ansatte i regionerne og glæder mig til at komme i gang med forhandlingerne med arbejdsgiverne. Det gælder om at finde en god løsning for alle. Det er vigtigt, at de offentligt ansatte igen står sammen og møder arbejdsgiverne med den samlede styrke, som det kræver at lande aftaler, der ender med forbedrede vilkår og lønninger for alle medarbejdere,” siger Grete Christensen, der også er en del af den kommunale forhandlingsdelegation.  

Forud for, at kravene præsenteres for arbejdsgiverne, er gået en længere proces. Først er der blevet indsamlet ønsker fra medlemmerne, som er blevet sendt videre til Sundhedskartellet. Her er DSR og de syv andre organisationer blevet enige om de generelle krav, som derefter er blevet behandlet i Forhandlingsfællesskabet sammen med kravene fra de andre organisationer på det offentlige område. Det er dem, der bliver sendt til arbejdsgiverne den 15. december og efterfølgende udfoldes på et møde den 18. december.

Hvad kravene fra Dansk Sygeplejeråd specifikt indeholder bliver ikke afsløret på forhånd, men det er ikke nogen hemmelighed, at målet er at få så store procentuelle lønstigninger som muligt og en øget beskyttelse af fritiden. Det er det, sygeplejerskerne først og fremmest har ønsket.

Om Forhandlingsfællesskabet og Sundhedskartellet

Forhandlingsfællesskabet repræsenterer 565.000 ansatte i de 98 kommuner og de 5 regioner.

Forhandlingsfællesskabet forhandler med de kommunale og regionale arbejdsgivere om blandt andet løn, barsel og ferie.

Grete Christensen er forhandlingsleder på det regionale område i Forhandlingsfællesskabet, mens Mona Striib, FOA, er forhandlingsleder på det kommunale område.

Forhandlingsfællesskabet har 51 medlemsorganisationer, som er organiseret i fem valggrupper, herunder Sundhedskartellet.

Sundhedskartellet består foruden DSR af syv andre organisationer inden for social- og sundhedsområdet. Grete Christensen er formand.

Ved forhandlingerne med regionerne er Sundhedskartellet udover Grete Christensen repræsenteret af Martina Jurs, formand for Dbio, formand for Kost og Ernæringsforbundet Ghita Parry og 2.næstformand i DSR Dorthe Boe Danbjørg.

Ved forhandlingerne med kommunerne er Sundhedskartellet repræsenteret af Grete Christensen og formand for Kost og Ernæringsforbundet Ghita Parry.

 

Læs mere om OK21