Over 49.000 sygehusaftaler udskudt på grund af strejken

3.454 aktiviteter i regionerne blev i sidste uge udskudt på grund af strejken. Det tal vil formentlig stige fra næste uge, hvor sommerferien slutter. Samtidig træder den første strejkeudvidelse i kraft tirsdag.  

Oprettet: 04.08.2021
Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk
Foto: Klaus Henrik Andreasen

Sygeplejerskernes strejke har i uge 30 resulteret i yderligere 3.454 udskudte aktiviteter i regionerne. I alt er 49.042 ambulante kontakter og kirurgiske indgreb blevet udskudt, siden strejken gik i gang for seks uger siden.

Antallet af udskudte aktiviteter ligger lavere i uge 30 end i strejkens første uger, men fra næste uge slutter skolernes sommerferie, og dermed skrues der også op for de planlagte aktiviteter på sygehusene. Mange patienter vil dog få besked på at blive hjemme, fordi deres aftale om forundersøgelse, operation, kontrolbesøg eller andet ikke kan gennemføres på grund af strejken.

”Vi har nu rundet 49.000 udskudte aktiviteter alene på sygehusene, og det tal vil skyde i vejret, når sommerferien slutter, og sygehusene skal tilbage til almindeligt aktivitetsniveau. Samtidig er det på tirsdag, at den første af foreløbig fire strejkeudvidelser træder i kraft. Vi håber, at det øgede pres kan få arbejdsgivere og politikere ud af feriedvalen, så der kan findes en løsning,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Flere sygeplejersker strejker fra uge 31

Dansk sygeplejeråd har varslet en udvidelse af strejken fire gange, og i næste uge træder den første udvidelse i kraft. Med den vil yderligere 702 sygeplejersker strejke fra døgnets begyndelse tirsdag den 10. august.

Det kommer primært til at ramme områder inden for planlagt kirurgi, anæstesi, opvågning, ambulatorier og nogle IT-funktioner. Derudover rammes en del af de funktioner, som visiterer patienter videre til behandling eller opfølgning andre steder.  

Foreløbig er der varslet fire strejkeudvidelser. De vil samlet set betyde, at der fra udgangen af august vil være ca. 6.200 strejkende sygeplejersker. 

  • Fra den 10. august strejker yderligere 703 sygeplejersker
  • Fra den 17. august strejker yderligere 225
  • Fra den 25. august strejker yderligere 215
  • Fra den 31. august strejker yderligere 315

Udskudte aktiviteter på sygehusene i uge 30