Pris for at forebygge vold og nedslidning

To store sygeplejerskearbejdspladser er blandt vinderne af årets Arbejdsmiljøpriser 2020, som uddeles af Arbejdsmiljørådet: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune og Medicinske Sygdomme M14 på Sygehus Sønderjylland.

Oprettet: 08.09.2020
Susanne Bloch Kjeldsen, sbk@dsr.dk
Lone Bojsen, Marianne Solvang, Helene Stork Clausen Kock og Anette Brink fra M14, Sygehus Sønderjylland, fejrer prisen.

Fire arbejdspladser er blevet hædret med Arbejdsmiljøpriser for at have forbedret arbejdsmiljøet, heriblandt to store arbejdspladser for sygeplejersker, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune og Medicinske Sygdomme M14 på Sygehus Sønderjylland.

Medicinske Sygdomme M14 på Sygehus Sønderjylland har fået prisen i kategorien Psykisk Arbejdsmiljø for deres indsats med at forebygge vold ved en systematisk indsats baseret på brugen af Brøset Violence Checklist. Indsatsen har betydet, at det er lykkedes at forebygge vold og trusler mere effektivt og få sygefraværet ned.  Med til historien hører, at M14 tidligere havde fået et strakspåbud fra Arbejdstilsynet på grund af risikoen for at blive udsat for vold og trusler fra patienterne.

Træning i arbejdstiden i Københavns Kommune

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har fået prisen i kategorien Muskel- og Skeletbesvær for deres projekt med at forebygge fysisk nedslidning med ”Træning i Arbejdstiden”. På 42 plejecentre og fem hjemmeplejeenheder træner medarbejderne, inklusiv sygeplejerskerne, 35 minutter om ugen. Træningen består af styrketræning i hold, og den skal ruste medarbejderne til de fysiske krav i arbejdet og forebygge nedslidning.

Udover sygeplejerskearbejdspladserne vandt virksomheden Sanistål A/S i kategorien Arbejdsulykker. Virksomheden Einar Kornerup A/S vandt i kategorien Børn og Unges arbejdsmiljø - en kategori, hvor en sygeplejerskearbejdsplads, Akutmodtagelsen på Sygehus Sønderjylland, var nomineret for deres indsats i forhold til nyansatte. 

Læs mere om de nominerede og vinderne her på Arbejdsmiljørådets hjemmeside, hvor du kan få mere information om deres projekter. Du kan også kan se videoen, hvor tv-vært Line Baun Danielsen interviewer bedømmerne af vinderprojekterne. Her kan du også  se klip, hvor vinderne bliver overraskede på arbejdspladserne.

Læs mere om indsatser for et godt arbejdsmiljø