Protester bar frugt: Regeringen opgiver udskældt lovforslag

Efter massiv kritik fra blandt andre Dansk Sygeplejeråd har regeringen skrinlagt lovforslaget om socialpsykiatriske afdelinger. En rigtig beslutning, mener formand Grete Christensen.

Oprettet: 01.03.2017
Mads Mostrup Jensen, mmj@dsr.dk

Regeringens plan om at oprette en ny type socialpsykiatriske afdelinger til udadreagerende psykisk syge bliver alligevel ikke til noget. Sundhedsminister Karen Ellemann (V) meddeler onsdag, at regeringen trækker sit lovforslag tilbage.

Beslutningen kommer efter  måneder med omfattende og vedvarende kritik fra organisationer som Dansk Sygeplejeråd, Lægeforeningen, Danske Patienter, Bedre Psykiatri og Socialpædagogerne.

”Efter at have lyttet til flere af de centrale aktører på psykiatriområdet og drøftet lovforslaget med aftalepartiernes ordførere, er jeg nået frem til den konklusion, at der er brug for at se nærmere på lovforslaget. Og derfor bliver det ikke fremsat i Folketinget i sin nuværende form,” siger sundhedsministeren i en pressemeddelelse.

Klar til at arbejde for trygge forhold

Hos Dansk Sygeplejeråd glæder formand Grete Christensen sig over regeringens beslutning.

"Lovforslaget gik  alt for vidt i sin brug af tvang over for alvorligt syge mennesker, så derfor er det indlysende rigtigt af regeringen at lytte til kritikken," siger hun.

I sin pressemeddelelse oplyser Karen Ellemann, at regeringen fortsat vil arbejde for at skabe bedre sammenhæng mellem psykiatri og socialpsykiatri. Det arbejde er Dansk Sygeplejeråd indstillet på at deltage i.

”Vi ser frem til at blive inviteret til arbejdet med de psykisk syge, så vi kan sikre at der bliver skabt trygge forhold for både patienterne og de ansatte i psykiatrien,” siger Grete Christensen.