Selskabet for patientsikkerhed gør en forskel

Ti år med forbedringsindsatser fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed har haft stor betydning for sundhedsvæsenet, mener Grete Christensen. Organisationen er et slagkraftigt fællesskab.

Oprettet: 22.03.2017
Mads Mostrup Jensen, mmj@dsr.dk

I år er det ti år siden, Dansk Selskab for Patientsikkerhed lancerede den storstilede kampagne Operation Life, hvor mere end 200 sygehusafdelinger gik ind i kampen for at forhindre forebyggelige dødsfald.

Det blev startskuddet til en række forbedringsindsatser i sundhedsvæsnet, og i forbindelse med jubilæet for Operation Life gør Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, status.

”Sygeplejerskerne ude på arbejdspladserne har fået utrolig meget ud af de forskellige indsatser, som har været i de 10 år, der er gået. Vi er kommet meget langt og har fået bredt metoderne fra forbedringsarbejdet godt ud på sygehusene,” siger hun til patientsikkerhed.dk.

Sammen er vi stærke

Dansk Selskab for Patientsikkerhed er et samarbejde mellem blandt andre Danske Regioner, Kommunernes Landsforening, Lægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd, patientforeningerne og lægemiddelindustrien.

I fællesskab kan parterne gøre en indsats for patientsikkerheden, som de hver især ikke er i stand til, mener Grete Christensen, der selv er medlem af bestyrelsen for Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

”Det er godt, at vi har nogen, der opsnapper internationale tendenser - og som finder ud af, hvordan vi kan omsætte det til handling i vores sundhedsvæsen,” siger hun.

Læs hele interviewet med Grete Christensen på Dansk Selskab for Patientsikkerheds hjemmeside.