Skal Nobels Fredspris gå til to østrigske sygeplejersker?

I 40 år tog to østrigske sygeplejersker – Marianne og Margaritha – sig af mennesker med spedalskhed på en afsides ø i Sydkorea. Nu arbejdes der på at få de to kvinder nomineret til Nobels Fredspris. Vær med til at skrive under og støt initiativet.

Oprettet: 29.06.2019
Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk

Blue Eyed Angels. Sådan blev de to østrigske sygeplejersker, Marianne og Margaritha, kaldt. I 1962 tog de til Sydkorea for at hjælpe mennesker, der på grund af spedalskhed var blevet udstødt af samfundet. nobel_salDengang var de to kvinder i 20’erne, og i de næste ca. 40 år arbejdede de blandt syge mennesker placeret på en øde ø. Uden at få løn for det brugte de deres liv på at hjælpe og indgyde håb til mennesker i store lidelser og ensomhed.

Det fortjener de Nobels Fredspris for, lød det fra Kim Hwang-Sik, Sydkoreas tidligere præmiereminister og medlem af den komite, der arbejder på at få de to sygeplejersker nomineret i 2020.

”Det vil holde deres minde i live og være en flot markering af 200 året for Florence Nightingale,” lød det fra hovedscenen på ICN lørdag formiddag.

Læs mere om Marianne og Margaritha

Deltag i underskriftsindsamling

Se den rørende video om Marianne og Margaritha på engelsk.