Skal sygeplejerskernes pensioner hjælpe klimaet?

Hvordan kan de store pengetanke i pensionsselskaberne være med til at skubbe på den grønne omstilling – og er det overhovedet vigtigt? Det spørgsmål satte FOA og Dansk Sygeplejeråd på dagsordenen sammen med pensionskasserne PKA og PenSam.

Oprettet: 13.06.2019
Rudi Damkjær, rda@dsr.dk

Kan man investere i et bedre klima og samtidig skabe et afkast, der sikrer sygeplejerskerne en god pensionsordning? Ja var svaret torsdag i FOAs telt på Folkemødet 2019. Både fordi de store pensionsformuer kan være med til at skubbe samfundet i en bæredygtig retning, og fordi det giver god økonomisk mening.  

”I mange tilfælde kan det faktisk bedre betale sig at investere i grøn energi – netop fordi den politiske dagsorden bevæger sig i den retning”, sagde Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA fra scenen.

PKA og Dansk Sygeplejeråd var på hold sammen overfor PenSam og FOA i en venskabelig quiz om klima-paratviden og diskussion om pensionsmidlernes rolle i den grønne omstilling. Sygeplejerskernes pensionskasse, PKA, har en ambition om, at 10 % af formuen skal være investeret i klimaprojekter.

”Det er udmærket, men vi skal blive endnu bedre. Vores medlemmer går op i, at vi er med til at sikre en bæredygtig samfundsudvikling, og det har vi en mulighed for via vores pensionsinvesteringer”, sagde Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Både PenSam og PKA har klare strategier for både at investere direkte i klimaprojekter, men også at fravælge investeringer, der er skadelige for en bæredygtig udvikling. Du kan læse mere om PKAs klimastrategi på www.ansvarlige-investeringer.dk.