Stor valgdeltagelse og udskiftninger i hovedbestyrelsen

Der var kampvalg om posterne ved bestyrelsesvalget i kredsene og i Lederforeningen, og en række nye ansigter endte med at blive valgt.

Oprettet: 08.11.2017
Michael Bech, mib@dsr.dk

Valget til bestyrelserne i Dansk Sygeplejeråds kredse og i Lederforeningen blev afsluttet klokken 00.00 natten til 8. november.

Og der har været tale om den største valgdeltagelse i 10 år. Hele 31,95 procent stemte ved valgene i kredsene. Lederforeningen havde en endnu mere imponerende stemmedeltagelse med 42,23 procent.

”Den store lyst til at deltage i arbejdet i vores organisation - samt den relativt høje valgdeltagelse – lover godt for vores arbejde sammen med medlemmerne fremover,” siger formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

Flere steder var der kampvalg, og valget har da også givet en del udskiftninger i såvel de lokale formandskaber som i DSR’s hovedbestyrelse.

Nye i hovedbestyrelsen efter valget er således Kristina Robins, 1. kredsnæstformand i Kreds Hovedstaden, Søren Petersen, 1. kredsnæstformand i Kreds Sjælland og Christina Windau Hay Lund, 1. kredsnæstformand i Kreds Nordjylland.

Det betyder, at Charlotte Engell, Ulla Birk Johansen og Helle Kjærager Kanstrup ikke længere sidder i hovedbestyrelsen.

Kampvalg om formandsposter

I alt 229 kandidater stillede op til kamp om 133 pladser i kredsbestyrelserne, mens 22 kandidater kæmpede om de 12 pladser i bestyrelsen i Lederforeningen.

Det gav kampvalg om en lang række af næstformandsposterne, og om formandsposterne i Kreds Hovedstaden, Kreds Sjælland og i Lederforeningen.

Alle tre steder endte det efter kampvalget med, at den siddende formand genvandt posten.

Til gengæld var formændene i Kreds Midtjylland, Kreds Syddanmark og Kreds Nordjylland allerede genvalgt uden modkandidater.

Se de endelige resultater fra alle kredse og Lederforeningen på temasiden om kredsbestyrelsesvalget: Bestyrelsesvalg i DSR

Læs andre artikler relateret til emnet