Strejke udvides igen: Grebet strammes om sundhedsvæsenet

Dansk Sygeplejeråd varsler endnu en udvidelse af strejken med virkning fra døgnets begyndelse d. 17. august, hvor yderligere 225 sygeplejersker går i strejke. Det vil især gå ud over patienterne på hospitalerne, forventer formand Grete Christensen.

Oprettet: 19.07.2021
Emma Tram, etr@dsr.dk og Lotte Dahlmann, ldh@dsr.dk
Yderligere 225 sygeplejersker strejker fra 17. august.
Foto: Stig Vognæs

Fra døgnets begyndelse d. 17. august strejker yderligere 225 sygeplejersker. Det er konsekvensen af, at Dansk Sygeplejeråd her til morgen har varslet arbejdsgiverne i regionerne, at strejken atter udvides med virkning om fire uger.

I sidste uge varslede Dansk Sygeplejeråd en strejkeudvidelse ved at udtage 702 sygeplejersker fra 10. august.

Dermed vil næsten 1.000 ekstra sygeplejersker blive en del af strejken ud over de godt 4.750 sygeplejersker, der har strejket siden strejken blev indledt 19. juni.

Formand i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen siger:

”Arbejdsgiverne og politikerne har siddet på hænderne indtil nu, og derfor må vi øge presset. Det er jo vores mål at motivere arbejdsgiverne til at komme til forhandlingsbordet med flere penge til sygeplejerskerne og at få politikerne på Christiansborg til at levere de nødvendige rammer, der skal til, for at give sygeplejerskerne håndfaste løfter om, at nu slutter mange års lønefterslæb.”

Flere planlagte operationer må udskydes

Der er tale om et ganske strategisk udtag, som vil kunne mærkes fra uge 33.

For eksempel udvides strejken i Region Nordjylland, så der stort set lukkes for al planlagt kirurgi i Nordjylland, da Aalborg Universitetshospital i øjeblikket stort set kun har kapacitet til at varetage akutte opgaver.

I Region Midtjylland rammer strejkeudtaget bedøvelse, operation og intensivafdelinger i Horsens og Viborg. Her vil konsekvensen være aflyste operationer og ambulante behandlinger efter sommerferien.

”Selvom vi udtager et mindre antal sygeplejersker denne gang, så vil det gøre ondt. Det træder i kraft når afdelingerne er i gang igen efter sommerferien og normalt øger antallet af aktiviteter,” tilføjer Grete Christensen.

Det er især operations- og anæstesisygeplejersker som er blandt de nye strejkende, og derfor forventes konflikten at give endnu flere udskudte operationer og behandlinger, udover de over 36.500 aktiviteter, som allerede er udskudt.  

En oversigt over de strejkeudtagne afdelinger kan findes her

Læs mere: