Strejken udvides: Nu rammes flere fertilitetsklinikker

Dansk Sygeplejeråd varsler for tredje uge i træk, at strejkeudtaget øges. Fra 25. august skal yderligere 215 sygeplejersker strejke, og særligt fertilitetsbehandling og planlagte operationer rammes.

Oprettet: 27.07.2021
Emma Tram, etr@dsr.dk
Yderligere 215 sygeplejersker strejker fra 25. august

De seneste to uger er der blevet varslet en udvidelse af sygeplejerskernes strejke som betyder, at knap 1.000 ekstra sygeplejersker skal strejke fra midten af august. Nu udvides antallet igen, og yderligere 215 sygeplejersker skal strejke fra 25. august.

”Vi bliver ved med at lægge et større og større pres på arbejdsgiverne og politikerne, for de er nødt til at komme på banen, hvis vi skal have løst den her konflikt. Det vil kræve nogle håndgribelige løfter overfor sygeplejerskerne om at rette op på mange års lønefterslæb,” siger formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.

Mere fertilitetsbehandling rammes af strejken

I både Region Hovedstaden, Region Nordjylland og Region Sjælland er det hovedsageligt sygeplejersker på fertilitetsklinikkerne som udtages til strejke i den nye udvidelse. Det vil få betydning for alle de borgere, som er indkaldt eller venter på indkaldelse til indledende undersøgelser og de første samtaler om fertilitetsbehandling, fordi ingen nye behandlingsforløb vil blive sat i gang.

”Vi er selvfølgelig kede af, at det vil gå ud over nogle borgere. Men strejken er vores eneste våben, og vi udtager områder, som ikke er livstruende, og det gælder blandt andet fertilitetsområdet. Det er den måde vi kan presse arbejdsgiverne på, og det håber vi danskerne har forståelse for,” siger Grete Christensen. 

I Region Syddanmark rammer den nyeste del af strejken området for kvindesygdomme, som omfatter fertilitetsbehandling, og Friklinikken, som tager sig af behandlinger de andre sygehuse ikke har kapacitet til. Strejken på Friklinikken rammer derfor mange forskellige specialer som for eksempel hjertemedicin, ortopædkirurgi og urologiske operationer.

I Region Midtjylland rammer strejkeudtaget blandt andet planlagte operationer i Herning og Holstebro og Steno Diabetes Center på AUH, hvor strejken for eksempel vil få betydning for tilsyn på nyopdagede diabetespatienter. Dele af Aarhus og Herning kommuner bliver også ramt, og udtaget her forventes også at kunne mærkes på hospitalerne i området.

En oversigt over de strejkeudtagne afdelinger kan findes her