Sygeplejersker deler syge dilemmaer

Et underfinansieret sundhedsvæsen presser sygeplejersker ud i syge dilemmaer. De bliver delt på de sociale medier.

Oprettet: 12.12.2018
Maya Bille, mbi@dsr.dk

”Én patient har mange smerter og har brug for intravenøs smertestillende. Én patient har rigtig ondt i livet og har brug for støtte og samtale. Én patient er dement, utryg og ved at forlade sin seng…”.

Sygeplejersken Sanne Fuglsang Nyquist står på Facebook frem med fortællingen om, hvordan forholdene på en aftenvagt tvinger hende ud i syge dilemmaer.

Og hun er blot en ud af flere sygeplejersker fra kommuner, psykiatri og hospitaler, der fortæller om lignende oplevelser under hashtagget #sygtdilemma – både på Instagram og Facebook.

Opslagene bliver delt flere hundrede, i nogle tilfælde flere tusind gange, og de sygeplejersker, der står frem, møder opbakning i kommentarsporene. Og det er vigtigt, at sygeplejerskerne deler både deres egne og hinandens dilemmaer, understreger formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.   

”Beretningerne fra hverdagen kan hjælpe politikerne til at se de alvorlige problemstillinger, vi står overfor og tager dem med ind i diskussionerne om den kommende sundhedsreform,” siger hun.

Læs flere af sygeplejerskernes dilemmaer her på siden og Facebook #SygtDilemma

 

 

 

 

Læs også: