Sygeplejersker scorer igen højt på troværdighedsskala

Sygeplejerskerne er fortsat meget troværdige i danskernes øjne, viser ny analyse. Generelt er sundhedspersonalet blandt dem, der er mest troværdige ifølge undersøgelsen.

Oprettet: 14.09.2017
Maya Bille, mbi@dsr.dk
Foto: Lena Rønsholdt

Danskerne har fortsat stor tillid til sygeplejersker og til sundhedspersonale generelt viser troværdighedsundersøgelse.

Sygeplejerskerne er nogenlunde på samme troværdighedsniveau, som sidste år og får en troværdighedskarakter på i snit 3,98 mod 4,0 i år 2016, viser analysen som Epinion har foretaget for Radius Kommunikation.

Det glæder formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen, at danskerne fortsat har stor tillid til sygeplejerskerne.

”Sygeplejersker arbejder hver dag for at gøre det bedste for patienter og borgere, og det tyder undersøgelsen på, at danskerne også oplever. Det sker gang på gang, at sygeplejerskerne udtrykker deres bekymring for sundhedsvæsenet, men danskerne stoler fortsat på, at de gør deres bedste på det højeste faglige niveau, som er muligt i et presset sundhedsvæsen,” siger Grete Christensen.  

I år går titlen som den mest troværdige faggruppe til en anden faggruppe i sundhedsvæsenet nemlig jordemødrene, mens sygeplejerskerne ligger på andenpladsen.

”Jordemødrene scorer fortjent højt på troværdighedsskalaen. Vi kender hinandens faglige styrker, men arbejder også side om side for at sikre kvaliteten i sundhedsvæsenet,” siger Grete Christensen.

Sundhedspersonale har høj troværdighed

92 % har i undersøgelsen svaret, at sygeplejerskerne er vigtige for det danske samfund som helhed, mens 83 % svarer, at de er imponerede eller meget imponerede af det arbejde, som sygeplejersker udfører.

Og sygeplejerskerne er i den gruppe af faggrupper, der generelt er blandt de mest troværdige, hvor fire ud af de seks mest troværdige faggrupper arbejder inden for sundhed.

”Danskerne viser igen i år, at de har stor tillid til de faggrupper, som løser de nære velfærdsopgaver. Den store tillid bunder særligt i, at danskerne synes, at de er vigtige for det danske samfund, og fordi vi beundrer det håndværk eller arbejde, som de udfører,” forklarer Nicolaj Taudorf Andersen, der er bestyrelsesformand og seniorpartner i Radius Kommunikation i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen har 2037 danskere givet troværdighedskarakter til 25 faggrupper, hvor 1 er lig med meget lav troværdighed og 5 er lig med meget høj troværdighed.

Læs  faktaark om undersøgelsen fra Radius kommunikation her.