Sygeplejersker spiller en vigtig rolle i kampen mod coronavirussen

Sygeplejersker og deres kollegaer over hele verden arbejder lige nu for at behandle patienter med coronavirussen og forhindre, at den bliver spredt. Dansk Sygeplejeråd sender fuld opbakning til sundhedsmedarbejderne i både Danmark og udlandet.

Oprettet: 03.02.2020
Foto: Bax Lindhardt

”Sygeplejerskerne står i frontlinjen og er sammen med deres kolleger nøglepersonerne, som er afgørende for, at den smitsomme virus ikke spreder sig. Derfor stor støtte til de sygeplejersker, som gør en kæmpe indsats og tager sig af de ramte patienter og bidrager til , at coronavirussen ikke spreder sig,” siger Grete Christensen formand for Dansk Sygeplejeråd.

Corona-virussen har på kort tid spredt sig fra Kinas Hubei-provins til mindst 18 andre lande og mere end titusinder er smittet. I Danmark er læger og sygeplejersker også klar til at tage sig af danskere, der er blevet evakueret fra Kina og kan have været udsat for smitte. 11 danskere eller dansk-kinesere er blevet evakueret fra Wuhan i Hubei og ankom natten til mandag. Den ene blev indlagt med symptomer under mellemlanding i Bruxelles, og to andre blev ved ankomsten til Danmark i nat sat i hjemmekarantæne i 14 dage. De øvrige otte er blevet vurderet til at være uden for smittefare.

I Kina, og de andre ramte lande, har virussen særligt spredt sig mellem familiemedlemmer og fra smittede til sundhedspersonale. Derfor er det vigtigt, at myndighederne gør alt for at beskytte personalet. I Danmark er Hvidovre Hospitals infektionsmedicinske afdeling klar til at tage sig af eventuelle patienter, og det samme gælder AUH's infektionsmedicinske afdeling i Skejby.

”Vi følger tæt med i Sundhedsstyrelsen udmeldinger og anbefalinger. Vi skal være glade for, at vi har dygtige sygeplejersker og læger i det danske sundhedsvæsen, som kan håndtere situationen - også hvis virussen skulle vise sig i Danmark,” siger Grete Christensen. 

ICN (International Council of Nurses), som DSR er en del af, overvåger situationen og er i tæt kontakt med de kinesiske sygeplejerskers organisation og WHO.

Læs Sundhedsstyrelsen svar på de mest almindelige spørgsmål om coronavirussen og seneste vejledning