Sygeplejerskers løn er for lav, mener et flertal af danskerne

De offentligt ansatte sygeplejerskers løn er for lav. Det mener 56 pct. af danskerne ifølge en ny befolkningsundersøgelse fra Megafon.

Oprettet: 15.09.2022
Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk
Ritzau Scanpix

For meget, for lidt eller tilpas? Helt klart for lidt. Sådan lyder dommen fra danskerne i en ny meningsmåling, som Megafon har gennemført for Dansk Sygeplejeråd.

Således svarer 56 pct. af danskerne, at de mener, at offentligt ansatte sygeplejerskers løn er for lav. 32 pct. mener, at den er tilpas og 2 pct. mener, at den er for høj.  

”Manglen på sygeplejersker skaber store problemer i sundhedsvæsenet, og det er svært at få besat ledige stillinger. Blandt andet fordi sygeplejersker oplever, at lønnen ikke står mål med alt det, som det kræver at være sygeplejerske i dag. Det er en bekymrende udvikling, og den bekymring tror jeg, at mange danskere deler. De er optagede af, at vi har et sundhedsvæsen, der fungerer, og hvor man kan få hjælp, når man har brug for det,” siger DSR-formand Grete Christensen.

Ifølge målingen er sundhedsvæsenets udfordringer et vigtigt politisk tema for danskerne. I alt svarer 84 pct., at sundhedsvæsenets tilstand i høj eller nogen grad har betydning for, hvor de sætter deres kryds ved det kommende folketingsvalg.

 

gennemsnitsloen-grafik

Se tallene fra befolkningsundersøgelsen