Sygeplejestuderende er en af Danmarks bedste debattører

Nicoline Sjøberg, sygeplejestuderende fra København, klarede sig strålende, da der blev holdt semifinale og finale i DM i debat på Folkemødet.

Oprettet: 15.06.2019
Maya Bille, mbi@dsr.dk

Klapsalvernes niveau og hujen undervejs pegede tydeligt i en retning. Sygeplejestuderende Nicoline Sjøberg, Københavns Professionshøjskole var en publikumsfavorit under DM i debat på Folkemødet 2019. Efter dueller om kriminel lavalder, ligeløn og cigaretpriser mm. stod det klart, at Nicoline Sjøbergs debatevner er blandt Danmarks bedste.

Det var først i den allersidste duel i finalen mødte hun sin endelige overmand, da Frederik Vad, formand for DSU, løb med dommernes afgørende stemmer.

Dommerne hyldedetidligere oversergent og nu sygeplejestuderende Nicoline Sjøberg for hendes evne til at tale ”lige ud af landevejen”, og når hun bragte både humor og erfaringer fra begge sine fag i spil. 

I semifinalen valgte dommerne at sende Nicoline Sjøberg videre, efter hun havde debatteret sin ”kæphest” ligeløn med modstanderen, slagterlærlingen Martin Lauritsen. Tre ud af tre dommere var enige: Den selverklærede dødsfeminist skulle have en af de fire ud af otte finalepladser.

Nicoline Sjøberg er medlem af Sygeplejestuderendes Landssammenslutnings (SLS) forretningsudvalg, 2018-2019.

Dommerpanelet:
  •  Gry Inger Reiter, debatredaktør på Information,
  • Tarek Omar, debatredaktør på Politiken
  • Noa Redington, politisk kommentator.