Sygeplejestuderende hylder praktiksteder med pris

De fem vindere af Sygeplejestuderendes Praktikpris 2019 blev afsløret i weekenden, da Sygeplejestuderendes Landssammenslutnings lokalbestyrelser var samlet til træf i Vejle. Juryen fandt de fem vindere blandt 106 indstillinger.

Oprettet: 14.12.2019
Maya Bille, mbi@dsr.dk

Sygeplejestuderende med gode praktikoplevelser havde reflekteret, noteret og indsendt hele 106 indstillinger til Sygeplejestuderendes Praktikpris. Kun fem – én fra hver regionale landsdel – kunne i sidste ende løbe med prisen. En jury bestående af aktive SLS-medlemmer tog de svære beslutninger og udpegede de fem vindere blandt de mange gode bud.

”Vi tager en stor del af vores uddannelse i kommuner og regioner, og det er nødvendigt at vi bliver klædt godt nok på til den praksis, vi skal arbejde i, i fremtiden. Derfor uddeler vi Sygeplejestuderendes Praktikpris til de praktiksteder, der er gode til at sætte de bedst mulige rammer for, at vi får de praktikoplevelser, som gør os til dygtige sygeplejersker i fremtiden,” fortæller Kamilla Futtrup, formand for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS), om vinderne.

I begrundelserne fremhæver de sygeplejestuderende, at vinderne eksempelvis gør meget ud af trygt læringsmiljø, ugentlige refleksionstimer, sammenhæng mellem teori og praktik, fokus på læringsmål og nytænkning af praktikken.

De fem vindere er:

  • Nordjylland: Apopleksiafsnit 6Ø, Aalborg Universitetshospital Syd.
  • Midtjylland: Børn- og ungeafsnit, Hospitalsenheden Vest, Herning Sygehus
  • Syddanmark: U22 - Urinvejskirurgisk Afdeling A - Sønderborg Sygehus
  • Sjælland: Ortopædkirurgisk afdeling H3, SUH Køge, Sjællands universitetshospital.
  • Hovedstaden: Anæstesiologisk afsnit, Opvågningen 434 Hvidovre Hospital

Offentliggørelsen af vinderne skete lørdag, hvor lokalbestyrelserne var samlet til træf, mens de fem praktiksteder i løbet af det nye år vil få overrakt priserne af de sygeplejestuderende fra SLS's forretningsudvalg og repræsentanter fra Dansk Sygeplejeråd.

Læs hvorfor juryen udpegede de frem praktiksteder som vindere.

Læs også