Tag et diplomkursus i socialsygepleje

Via University College i Aarhus udbyder landets første diplomkursus i socialsygepleje. Målgruppen er alle sygeplejersker, som arbejder med udsatte borgere.

Oprettet: 20.12.2018
Dansk Sygeplejeråd og Fagligt Selskab for Addiktiv Sygepleje har arbejdet i mange år for en uddannelse i socialsygepleje

Hvordan hjælper man bedst en borger, som har både misbrugsproblemer, infektionssygdom og et brækket ben? Et nyt diplomkursus - landets første - i socialsygepleje skal uddanne sygeplejersker til at møde udsatte borgere, som bliver indlagt, eller som kommer i rusmiddelcentre, i socialpsykiatrien, i kommunale tilbud eller på herberger.

Formand for Fagligt Selskab for Addiktiv Sygepleje, Nina Brünes , hilser uddannelsen velkommen. Dansk Sygeplejeråd og Fagligt Selskab for Addiktiv Sygepleje har arbejdet i mange år for en uddannelse i socialsygepleje.

”Efterspørgslen har været meget stor blandt sygeplejersker, der arbejder i feltet, og der er et stort behov for at løfte den faglige kvalitet i forhold til de udsatte borgere.”

Multisyge udsatte borgere

Ifølge Nina Brünes har udsatte borgere en lang række problemstillinger. De lever i gennemsnit 19 år kortere end gennemsnitsdanskeren, de lider ofte af multisygdom. Forskning viser, at deres kræftoverlevelse er dårlig, fordi de ikke går til lægen i tide, fordi de ikke bliver tilbudt behandling og rehabilitering i samme grad som andre borgere.

”De bruger typisk ikke deres praktiserende læge, og derfor bliver deres sygdom først opdaget i forbindelse med, at der sker noget akut, som bringer dem i kontakt med sundhedsvæsenet. Derfor skal sygeplejersker rustes til at tage hånd om de multisyge udsatte borgere, som ikke kan følge en behandling som andre patienter,” siger Nina Brünes.

Diplomkurset til 10 ECTS-point foregår i Aarhus. Titlen er ”Problemstillinger og teoretiske perspektiver i relation til socialsygepleje”. Ansøgningsfristen er den 31. januar, og kurset starter den 13. marts. 

Læs mere om socialsygepleje