Vær med til at indstille kandidater til årets demenspris

Du kan være med til at indstille en medarbejder, der gør en forskel for demente og deres pårørende, til Demensprisen 2017. Prisen uddeles af ældreminister Thyra Frank og sundhedsminister Ellen Trane Nørby i december.

Oprettet: 26.09.2017
Illustration: Sundhedsministeriet

Det er en livsomvæltende hændelse at få en demensdiagnose, både for den der rammes af sygdommen og for de pårørende.

Når Demensprisen i år uddeles for første gang, er det for at hylde de mange medarbejdere, der hver dag gør en ekstraordinær indsats for at skabe glæde, tryghed og værdighed for mennesker, der har en demenssygdom inde på livet. 

Læs mere på Dansk Sygeplejeråds temaside om demens

Demensprisen er et led i ”Den Nationale Demenshandlingsplan 2025”, og de to ministre glæder sig meget til sammen at uddele Demensprisen 2017 til december. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) siger:

”Vi ved, at det er enormt hårdt, når nogen rammes af demens. Det er en sygdom, der æder sig så meget ind på den, der rammes, at det kræver både faglig professionalisme og menneskelig omsorgsfuldhed at kunne se og forstå mennesket bag.  Det har både den demensramte og de pårørende brug for.”

Ældreminister Thyra Frank (LA) fortsætter:

”Heldigvis er der et utal af medarbejdere rundt om i landet, der hver dag gør en kæmpe forskel for mennesker med demens og deres pårørende, og de fortjener i den grad stor ros og anerkendelse for deres arbejde. Og selv om vi kun har en enkelt pris at uddele i december, er det vigtigt, at alle de gode historier bliver fortalt, så vi kan lære af hinanden. Så jeg håber, at rigtig mange vil gå i gang med at indstille de gode medarbejdere, de kender, og som de gerne vil fremhæve.”

Læs mere og indstil en medarbejder på www.sum.dk/demensprisen

Man kan indstille en medarbejder til Demensprisen, lige meget om man er pårørende, selv har en demenssygdom, er kollega, leder, ven eller noget helt andet. Vinderen udpeges af en faglig jury og modtager - ud over æren - en personlig pengepræmie på 10.000 kr. Vinderens arbejdsplads modtager samtidig en præmie på 50.000 kr. til at videreudvikle det gode faglige og sociale fællesskab omkring arbejdet med demens.

Der er sidste frist for indstillinger den 20. november 2017.

Læs andre artikler om demens