Vinderne af Sygeplejestuderendes Praktikpris kåret  

De fem vindere blandt hele 139 indstillinger til sygeplejestuderendes praktikpris er fundet. De blev afsløret ved et virtuelt prisshow – hvor selv ikke corona-værnemidler kunne skjule de begejstrede reaktioner fra vinderne.

Oprettet: 15.01.2021
Maya Bille, mbi@dsr.dk
Foto: Bjarke Lindemann

”Yes, wuhu”. Der udbrød glædesråb fra rækken, af medarbejdere foran kameraet på Svangre og Barsel på Regionshospitalet i Herning, da de fik at vide, at lige præcis deres arbejdsplads, ifølge sygeplejestuderende, skulle have prisen for at være de bedste i Region Midtjylland. Et videoklip, der blev vist, da Sygeplejerstuderendes Landssammenslutning uddelte årets praktikpriser fredag eftermiddag.

midtjylland2020
Vinderne af praktikprisen i Region Midtjylland, Svangre og barsel på Regionshospitalet i Herning

For første gang blev sygeplejestuderendes favorit-praktiksteder hyldet ved én samlet prisoverrækkelse. I stedet for lokale prisoverrækkelser måtte SLS tænke kreativt og sætte gang i et ægte prisshow, på grund af corona. Her kunne alle kunne se med og følge afsløringerne live. Julie Bjerg Jakobsen, formand for SLS, styrede slagets gang. Hun pegede blandt andet på, at de gode praktiksteder er dem, ”hvor de studerede anses som kommende kollegaer og hvor hele afdelingen løfter den uddannelsesmæssige opgave. Det skaber en følelse af at være en del af det kollegiale fællesskab og giver anledning til at forestille sig selv arbejde på afdelingen som færdig sygeplejerske. 

Næstformand for Dansk Sygeplejeråd Dorthe Boe Danbjørg kiggede også forbi og takkede de kliniske vejlederede for at udføre den vigtige opgave.

”Uddannelse er en del af kerneopgaven. Det er det, der gør at vi får nye og gode kollegaer i fremtiden – og det er der jo i den grad brug for. Jer, der får prisen i dag, er nogle af dem, der går forrest.”

Samtidig pegede hun på, hvor vigtig praktikken er for at de studerende får sygeplejen ind under huden – og at DSR derfor arbejder for at udvikle praktikken og ikke mindst kæmper for ressourcer og gode rammer for de kliniske vejledere de kommende år, hvor endnu flere studerende vil melde deres ankomst.

Vinderne af Sygeplejestuderendes Praktikpris 2020

De fem vindere – én per region – er udvalgt af en jury på 12 sygeplejestuderende fra hele landet.

  • Region Hovedstaden: Psykiatrisk akutmodtagelse, psykiatrisk center Glostrup
  • Region Midtjylland: Svangre og Barsel, Regionshospitalet Herning. (HEV)
  • Region Nordjylland: Børne- og ungeambulatoriet på Regionshospital Nordjylland, Hjørring                  
  • Region Sjælland: B 75 Kardiologisk sengeafsnit
    Roskilde Sygehus
  • Region Syddanmark: Afd. V, ITA1 intensivafsnit, Anæstesiologisk, Odense Universitetshospital