Vis mere tillid til de ansatte i den offentlige sektor

Folketinget indleder sit nye arbejdsår i dag den 4. oktober og i den anledning har Dansk Sygeplejeråd, Politiforbundet, Kommunaldirektørforeningen og Djøf sendt en fælles hilsen til regeringen og Folketinget.

Oprettet: 04.10.2016

Dansk Sygeplejeråd, Politiforbundet, Kommunaldirektørforeningen og Djøf har med en fælles kronik i Politiken i dag 4. oktober sendt en fælles hilsen til regeringen og Folketinget. Det sker på dagen, hvor Folketinget åbner det nye arbejdsår.

De fem organisationer har indledt et samarbejde på tværs af de forskellige fagligheder og vanlige positioner om behovet for, at politikerne viser mere tillid til medarbejderne i den offentlige sektor.
Der er brug for et opgør med de rigide styremetoder, sektoren i dag er underlagt, så medarbejdernes faglighed og kreativitet i højere grad kan komme i centrum, når man skal udvikle den offentlige sektor til gavn for borgerne.

"Alle har interesse i, at ressourcerne bruges målrettet og ansvarligt. Desværre er nogle metoder blevet for enøjede, når vi forvalter pengene til velfærd. Vi skal have ændret de rigide målstyringsredskaber, der skaber tunnelsyn hos både ledere og medarbejdere, fordi man overser helheden og bliver fanget i, at ”operationen lykkedes, men patienten døde”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Læs hele indlægget i Politikens kronik (kræver log-in).

Læs også: