Year of the Nurse forlænges

WHO har udråbt 2020 til Year of the Nurse and Midwife. Nu forlænges fejringen på grund af coronakrisen.

Oprettet: 06.04.2020
Mai Brandi Ludvigsen, mlu@dsr.dk

I år er det 200 år siden den verdenskendte sygeplejerske Florence Nightingale blev født. I den anledning har Verdenssundhedsorganisationen, WHO erklæret 2020 for Year of the Nurse. 2020 er dog blevet et helt andet år end forventet – ikke mindst for sygeplejersker verden over. Derfor er det nu besluttet at forlænge fejringen af sygeplejersker og jordemødre ind i 2021. En beslutning, som Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, bakker op om:

”Lige nu kæmper sygeplejersker og andre medarbejdere i sundhedsvæsenet den samme hårde kamp mod Covid-19 verden over. De fortjener den største opbakning og respekt, og derfor er jeg glad for, at vi også kan få lov til at fejre Year of the Nurse and Midwife, når vi er på den anden side af coronakrisen.”

Med Year of the Nurse ønsker WHO at skabe politisk bevidsthed om, at en investering i flere sygeplejersker ikke er en udgift, men en bæredygtig investering i sundhed til gavn for borgerne og samfundet. Det budskab er kun blevet mere relevant gennem de seneste måneder.

Læs mere om Year of the Nurse and Midwife