Appel til Christiansborg: Drop de socialpsykiatriske afdelinger

grete.jpgAppel til Christiansborg: Drop de socialpsykiatriske afdelinger

Seks organisationer går nu sammen for at få folketingspolitikerne til trække lovforslaget om nye socialpsykiatriske afdelinger tilbage. Forslaget er uklart og går alt for vidt i brugen af tvang, mener blandt andre Grete Christensen.

> Læs mere

 

Mangel på grænser for arbejde sætter sygeplejersker under pres

Over halvdelen af sygeplejerskerne får ofte eller altid uventede arbejdsopgaver, der sætter dem under tidspres. Det viser ny rapport om det grænseløse arbejde fra FTF.

> Læs mere

Udsatte børn har brug for mere hjælp

Alt for mange børn i Danmark udsættes for svigt, vold og seksuelle overgreb. En ny rapport fra Børns Vilkår understreger behovet for en national handlingsplan, hvor sundhedsplejerskerne spiller en nøglerolle, mener Grete Christensen.

> Læs mere

Lempet uddannelsesloft er en stor sejr

Regeringen har indgået en ny aftale om at justere uddannelsesloftet, så man kan tage en ny uddannelse efter seks år. Det er en sejr for fornuften, siger Dansk Sygeplejeråds næstformand, Dorte Steenberg.
> Læs mere

 

sundhedsplejerske_med_mor_med_barn_paa_sSundhedsplejerskers rolle i integration af flygtninge bliver styrket

En stor del af landets sundhedsplejersker får nu mulighed for at få efteruddannelse, der styrker deres indsigt i flygtninges situation. 21 millioner kroner er blevet bevilget til projekt, der skal skabe bedre integration.

> Læs mere

 

 

Milliard-plus i sygeplejerskernes pensionskasse

PKA har tjent 17,5 milliarder kroner på sine investeringer i 2016. For medlemmerne betyder det højere renter og mindre omkostninger.

> Læs mere

Fælles økonomi skal skabe sammenhæng i patientforløb

Opdelingen af økonomi mellem regioner og kommuner er en barriere for helhedsorienterede patientforløb. Nu foreslår Dansk Sygeplejeråd, i fællesskab med tre andre organisationer, at kommuner og regioner skal være sammen om finansiering.

> Læs mere

Fald ikke på halen - det kan forebygges

Hver tredje arbejdsulykke på hospitaler skyldes fald eller snublen. Nyt materiale til hospitaler sætter fokus på, hvordan man forebygger fald- og snubleulykker blandt personalet.

> Læs mere