Regeringens 2025-plan forringer velfærden

intensiv_neonatal_018.jpg

Regeringens 2025-plan forringer velfærden

Den offentlige sektor må kun vokse med 0,3 procent om året ifølge regeringens nye 2025-plan. Det betyder, at vi ikke kan beholde velfærden, som vi kender den i dag.

> Læs mere

 

 

 

Bedre behandling af demens kræver styrket uddannelse

Midler i demenspuljen skal gå til styrket, formel efter- og videreuddannelse på demensområdet og ikke drysses ud til en række kommunale projekter, lyder det fra Demensalliancen og formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.

> Læs mere

 

linda_aiken_icn_2017.jpg

Flere sygeplejersker betyder færre dødsfald

Tallene taler sygeplejerskernes sag. Og forsker Linda Aiken har med tallenes hjælp dokumenteret, at når der skæres i antallet af sygeplejersker, så dør flere patienter på hospitalerne.

> Læs mere

 

 

 

”Vores idé skal give patienterne frihed”

Den unge danske sygeplejerske Katrine Fridthjof modtog en flot innovationspris for sin kemorygsæk til hjemmebehandling ved ICN’s verdenskongres for sygeplejersker.

> Læs mere

 

Kvinder skal søge indflydelse og magt

Women deliver har fokus på piger og kvinders sundhed, rettigheder og velbefindende. Der bliver arbejdet på at nå de 17 mål, FN og organisationen har sat for at eliminere: fattigdom, beskyttelse af kloden og sikring af fremgang for alle mennesker.

> Læs mere

 

unnamed-7_0.jpg

Den fornemste anerkendelse

Yderligere to navne er blevet føjet til den eksklusive skare af danske modtagere af Florence Nightingalemedaljen. Lindy Lillelund og Nikoline Sarsgaard Klausen har hver især ydet en forbilledlig indsats i verdens brændpunkter.

> Læs mere

 

 

DSR støtter kamp mod tobak

I 2030 skal det være helt slut med tobaksrygning blandt børn og unge i Danmark. Det er det ambitiøse mål for et nyt initiativ mod rygning, som får opbakning fra Dansk Sygeplejeråd.

> Læs mere