Medlemskab

Læs mere om dine medlemsfordele - bl.a. det faglige fælleskab og de gode medlemstilbud.

Senior – men stadig sygeplejerske

Selvom du er gået på pension eller efterløn, kan du sagtens blive ved med at dyrke din sygeplejefaglighed. I Seniorsammenslutningen kan du gøre det i selskab med en masse andre seniorsygeplejersker.

Seniorsammenslutningen er Dansk Sygeplejeråds tilbud til dig, der er gået på efterløn, seniorpension eller alderspension og ikke længere er aktiv på arbejdsmarkedet. Du er automatisk medlem, når du beholder dit medlemskab af DSR. Sammenslutningen har ca. 9.000 medlemmer, der nyder godt af hinandens selskab og de mange forskellige aktiviteter, sammenslutningen arrangerer året rundt.
 

Fag – Kultur - Fællesskab

Kom f.eks. med, når der hvert år en uge i august er landsmøde for alle sammenslutningens medlemmer. Igennem årene er det blevet til ophold på forskellige højskoler rundt om i landet.

Ugen byder altid på en blanding af debat og oplæg inden for et aktuelt, gennemgående tema, ligesom lokalområdets historie, kunst og litteratur bliver udforsket og inddraget i løbet af ugen. En af dagene tilrettelægges som en sygeplejefaglig dag med indlæg om forskellige emner og med inspirerende foredragsholdere. Herudover finder den årlige generalforsamling i Seniorsammenslutningen også sted i forbindelse med landsmødet.
 

Aktiviteter tæt på dig!

Seniorsammenslutningen er også til stede i Dansk Sygeplejeråds fem lokale kredse, hvor i alt 15 kontaktudvalg afholder medlemsmøder med bl.a. foredrag af faglig karakter, studiekredse og temadage. I de fleste kredse afholdes møderne ca. 1 gang om måneden fra september til april. I maj arrangeres typisk en udflugt.

Lyder det som noget for dig?
Så hold øje med fagbladet Sygeplejersken og tjek op på siden med aktuelle nyheder og arrangementer for Seniorsammenslutningen.
 

Fuld af gode ideer?

Har du gode forslag til aktiviteter, og vil du gerne være med til at styrke Seniorsammenslutningen? Så kan du få indflydelse på, hvad Seniorsammenslutningen skal fokusere på, ligesom du kan være med til at præge sammenslutningens arbejde. Det gør du ved at stille op til bestyrelsen eller til dit lokale kontaktudvalg. Valgene finder sted forskudt hvert andet år og bliver annonceret både i Sygeplejersken og her på hjemmesiden.
 

Seniorsammenslutningen holder fast i fagligheden

Seniorsammenslutningen i DSR arbejder ud fra tre hovedformål, som er:

  1. At arbejde for fremme af fælles faglige og organisatoriske interesser for seniorsygeplejerskerne i Dansk Sygeplejeråd.
  2. At anvende seniorsygeplejerskers erfaringer og ressourcer mhp. at viderebringe viden i relevante fora.
  3. At tage initiativ til og tilrettelægge kurser, møder og andre aktiviteter for Seniorsammenslutningens medlemmer på lands- og kredsplan. 
     

Medlemsfordele og rabatter

Som medlem af Seniorsammenslutningen har du de samme medlemsfordele som Dansk Sygeplejeråds øvrige medlemmer. Du kan bl.a. leje ferieboliger til en god pris, få rabat på forsikring, få attraktive fordele i en medlemsejet bank og meget andet.
Særligt for dig som seniormedlem får du desuden aldersrabet på din indboforsikring hos Bauta Forsikring på 30%, når du er fyldt 60 år.
Du kan læse mere om dine medlemsfordele på DSRs hjemmeside.


Velkomstpjece

Du kan hente og læse velkomstpjecen fra Seniorsammenslutningen her:  Sygeplejerske hele livet - Seniorsammenslutningen