Godt nytår

Medlemmerne af Sygeplejeetisk Råd sender de bedste ønsker for 2022 og håber, at året vil bringe mange positive ting med sig til sygeplejersker i hele landet. Vi ser frem til at mødes med mange af jer i løbet af året, men først lidt nyt fra os.

Oprettet: 03.01.2022

Ny etikbog til undervisningsbrug

Allerede den 31. januar er der godt i vente, for her udgives en helt ny grundbog i sygepleje om etik. Mange gode kræfter har bidraget til kapitlerne i Etik i sygeplejen, heriblandt hele tre medlemmer af Sygeplejeetisk Råd: Lisbeth Falch (redaktør), Charlotte Hald og Anne Bendix Andersen. Nævnes skal også Annette Hegelund, som tidligere har været medlem af rådet.

Etik i sygeplejen giver et teoretisk fundament, så den studerende kan reflektere over etiske dilemmaer med nedslag i komplekse problemstillinger i klinikken. Bogen er relevant fra 1. til 7. semester på sygeplejeuddannelsen, men kan også bruges på efter- og videreuddannelse for sygeplejersker og af andre sundhedsprofessionelle.

FADL’s Forlag udgiver Etik i sygeplejen og den koster 329,95 kr. Som medlem af DSR/SLS får du 20-25% rabat, når du køber bøger hos Gad, Munksgaard og FADL's Forlag. Læs mere om medlemstilbud på DSR’s hjemmeside.

Dilemmaer efterlyses – nu også online refleksion

Igen i 2022 vil vi gerne have henvendelser fra jer, som oplever etiske dilemmaer i jeres hverdag i klinisk praksis. Vi ved, at der dagligt opstår problemstillinger, som der ikke er nok tid til at reflektere over, og det tærer på samvittighed og trivsel.

Rådet gennemgår et dilemma ud fra en reflektionsmodel, hvor forskellige værdier, meninger og holdninger kommer til udtryk og medfører læring og udvikling. Refleksion ved hjælp af modellen kan hjælpe til at bevidstgøre sygeplejersker om, hvilke værdier der er på spil. Læs tidligere indsendte spørgsmål og svar på Rådets hjemmeside: Dilemmaer | Sygeplejeetisk Råd, DSR

Vi tager meget gerne en drøftelse online, hvis du har et dilemma. 

Oplæg og undervisning

Husk også, at vi gerne kommer ud til jer på afdelingen eller på jeres årskursus m.m. Spørg i god tid, så vi har mulighed for at planlægge det ind i vores øvrige arbejde.

Vi håber, at vi ses i 2022 – online, på fagdage i DSR’s kredse, hos jer eller ???

Mange hilsner

Sygeplejeetisk Råd