Tre gode råd til studiestart

Et nyt studie betyder nye udfordringer. Derfor giver vi dig i SLS tre gode råd, så du får den bedste start på uddannelsen som sygeplejerske.

Vær med fra start både fagligt og socialt

Ny skole, nye mennesker og nye fag og undervisere. Et nyt studie kan virke overvældende for de fleste, og mange vil sikkert forbinde studiestart med både frygt, glæde og en stor portion spænding. På sygeplejerskeuddannelsen kan du se frem til et fuldtidsstudie, hvor du med garanti vil opleve faglig og personlig udvikling, og hvor både det sociale og faglige miljø har stor betydning, når du studerer.

I SLS vil vi gerne give dig den bedste start på sygeplejerskeuddannelsen. Derfor har vi samlet tre gode råd fra tidligere og nuværende sygeplejestuderende, som du kan støtte dig op ad den første tid. Held og lykke på studiet!

1. Husk at nyde studiestarten

Det er helt normalt at være usikker i starten. Nyd alt det nye og husk, at du ikke skal kunne det hele på en gang.

Har du udfordringer i starten, kan du søge hjælp hos skolernes studievejledning, studiecaféer og tutor- eller mentorordning.

 

2. Karakterer er ikke alt

Målet med læringen er ikke kun gode karakterer. Det handler om at få viden og erfaring, fordi du gerne vil lære faget og blive en god sygeplejerske.

Skab en god studieteknik, så du kan fordybe dig og få det bedste ud af din læsning.

 

3. Engagér dig socialt

Lær de andre på holdet at kende og deltag i arrangementer og rusturen.

Uddannelsen kan være hård. Engagér dig derfor i en studiegruppe og brug dine medstuderende - både socialt og fagligt til at læsse af på og udveksle erfaringer med. 

 

Bliv medlem og læs mere om medlemsfordele og arrangementer