Tre gode råd til studiestart

Et nyt studie betyder nye og spændende udfordringer. Derfor giver SLS dig tre gode råd, så du får den bedste start på uddannelsen som sygeplejerske.

Vær med fra start både fagligt og socialt

Tillykke, du er blevet optaget på sygeplejerskeuddannelsen! Foran dig venter en personlige rejse, hvor du i samspil med medstuderende på skolen og i mødet med patienter skaber din sygeplejefaglige identitet og får sygeplejen ind under huden. 

Et nyt studie kan virke overvældende for de fleste, og derfor er det helt naturligt, hvis du ser frem til første skoledag med både nervøsitet, glæde og en stor potion spænding. På sygeplejerskeuddannelsen kan du se frem til et fuldtidsstudie, hvor du med garanti vil opleve faglig og personlig udvikling, og hvor både det sociale og faglige miljø har stor betydning, mens du studerer.

I SLS vil vi gerne give dig den bedste start på sygeplejerskeuddannelsen. Derfor har vi samlet tre gode råd fra tidligere og nuværende sygeplejestuderende, som du kan støtte dig op ad den første tid. Held og lykke på studiet!

1. Husk at nyde studiestarten

Det er helt normalt at være usikker i starten. Nyd alt det nye og husk, at du ikke skal kunne det hele fra første dag.

Har du udfordringer i starten, kan du søge hjælp hos skolernes studievejledning, studiecaféer og tutor- eller mentorordning.

 

2. Karakterer er ikke alt

Det er ikke dit 4-tal eller 7-tal, der er afgørende for, om du bliver en dygtig sygeplejerske.

Fokuser i stedet på at lære sygeplejefaget at kende og skab dig en god studieteknik, så du kan fordybe dig og få det bedste ud af din læsning.

 

3. Engagér dig socialt

Lær de andre på holdet at kende, og deltag i arrangementer og rusturen.

Studiet kan være hårdt, så det er en god ide at finde sammen studiegrupper. Brug dine medstuderende, både socialt og fagligt, til at læsse af på og udveksle erfaringer med.

 

Bliv medlem og læs mere om medlemsfordele og arrangementer