Sygeplejestuderendes Praktikpris i Hovedstaden

De sygeplejestuderende i Region Hovedstaden har talt. Se vinderen af Sygeplejestuderendes Praktikpris.

Der var indkommet 36 indstillinger i Region Hovedstaden. En jury har ud fra de kritierier, der var oplistet i indstillingsformularen udvalgt 5 nominerede. Sidst men ikke mindst har SLS-medlemmerne i Region Hovedstaden stemt om deres favorit blandt de fem nominerede.

Her er vinderen

Stort tilykke til Børne- og ungeafdelingen (B1531), Nordsjællands Hospital i Hillerød​ med Sygeplejestuderendes Praktikpris 2018 i Hovedstaden. Læs mere om vinderen og de øvrige nominerede herunder.

 

 

Se de 5 nominerede i Region Hovedstaden

Fold fanerne ud for at læse mere om de fem nominerede.

1: Ortopædkirurgisk Afdeling (0661), Nordsjællands Hospital

Sygeplejestuderende Dianna Foged Tønnesen har indstillet Ortopædkirurgisk Afdeling, 0661 på Nordsjællands Hospital til Sygeplejestuderendes Praktikpris.

Juryens nominering

Juryen har nomineret dette praktiksted, fordi: Der er god kemi mellem studerende og vejledere. Der er mulighed for refleksioner, når der var brug for det. Den studerende har opnået udvikling i sit praktikforløb på det personlige plan.

Godt læringsmiljø i forbindelse med muligheder for sparring med sygeplejerskerne, opleve sammenhænge med sin egen afdeling (operationer), feedback både mundtligt og skriftligt. Der er fokus på læringsmålene, men samtidig mulighed for selvstændighed fra den studerende i forbindelse med valg af emne.

Begrundelse: Et fantastisk læringsmiljø

Den sygeplejestuderende har valgt at indstille sit praktiksted, fordi: Jeg vil gerne indstille 0661 ortopædkirurgisk afdeling på Hillerød hospital, til studerendes praktikpris 2018. Da mine kliniske vejledere Susanne Vilhelmsen og Camilla Poulsen, har været nogle fantastiske vejledere under mit 6. Semester praktik ophold i foråret 2018. De giver en plads til at udvikle sig som sygeplejestudernede, og de er der når man har brug for dem også i deres fritid. Der er en god stemning hver gang man kommer og de passer på deres studerende. Der er både plads til humor og alvor. Der er altid tid til reflekssion og feedback på vores opgaver af skriftlig og mundtlig art. De står med glæde og fortæller den samme ting flere gange, indtil man har forstået det. Der er plads til at være studernede.
Selve afdelingen er åben og imødekommende for studerende og vil gerne hjælpe, fortælle og forklare hvis man spørger dem. 
Der er plads til at komme ned og se operatierner og snakke sammen om det efterfølgende. De giver en lov til at dykke ned i de emner man syntes er spændende, så længe man kommer rundt om læringsmålene. 
Både vejlederende og afdelingen sætter stor vægt på at vi føler os trygge og har det godt, vi udvikler os, vi for en fornemmelse af selvstændighed og vi føler os mere klar til at være selvstændige sygeplejersker. 

Jeg har oplevet en enorm udvikling. Gået fra et være genert og ikke turde springe ud i opgaver. Til nu hvor jeg er mere udadvendt, tør mere og føler mig mere sikker og jeg tør stå ved min viden, som jeg har fået fra skolen og erfaringer. "

2: E-Huset, Københavns Kommune

Sygeplejestuderende Anja Kristensen har indstillet E-Huset, Københavns Kommune til Sygeplejestuderendes Praktikpris.

Juryens nominering

Juryen har nomineret dette praktiksted, fordi: Indstiller følte sig godt taget imod af vejleder og personale. God og faglig vejledning. Plan for praktikforløbet. Muglighed for at se andre vinkler af psykiatrien (prioritering af praktikforløbet). Den studerendes udvikling blev fulgt nøje under forløbet. God tid til refleksion.

Begrundelse: Hvor hjertevarm vejledning, faglighed og inklusion går op i en højere enhed

Den sygeplejestuderende har valgt at indstille sit praktiksted, fordi: Den dag i foråret 2018, da jeg begyndte på 3. semester, var jeg fuldstændig overbevist om, at jeg aldrig skulle arbejde i psykiatrien. Jeg går på Københavns Professionshøjskole og var på det spor, som skulle i praktik i psykiatrien uden forudgående teoretisk undervisning. Det skræmte mig, og jeg var skeptisk. Men det motiverede mig, at jeg fik tildelt det praktiksted, som jeg havde ønsket som første prioritet; E-huset, et botilbud i socialpsykiatrien for borgere med et aktivt forbrug af alkohol, og jeg drog åbenminded og spændt afsted til min første arbejdsdag. Stadig skeptisk og ret sikker på, at det der med psykiatrien ikke var noget for mig. 

Efter blot få timer på mit praktiksted måtte jeg konstatere, at alle mine bekymringer og al min skepsis havde været spildt krudt. Jeg var simpelthen landet på det meste fantastiske sted. Her var højt til loftet – altså i overført betydning, empati og oprigtig interesse for borgere, kolleger og mig som studerende, og så emmede luften bare af god stemning og kærlig omsorg. Jeg må sige, at jeg var blown away.

Hvad var det, jeg blev så glad for?

Først og fremmest min vejleder. Hun var det skønneste væsen, jeg længe havde mødt – sådan lidt som en blid engel, der bare ventede på at tage mig under sine faglige vinger. Og så var hun virkelig dygtig til sit fag. Vejlederrollen var ny for hende. Faktisk var det kun anden gang bostedet skulle have sygeplejestuderende, så forløbet var stadig delvist under konstruktion. Min vejleder lagde ikke skjul på, at hun ikke kendte alle mine teoretiske tekster. Hendes fokus var i første omgang på at sikre et trygt og udbytterigt læringsmiljø. Det lykkedes hende til fulde. Faktisk var det befriende at mærke den ærlighed min vejleder udviste. Selvfølgelig skal der lige et par prøvekaniner igennem, når et nyt praktikforløb skal tilrettelægges. Jeg synes, det var rart at møde den fleksibilitet, som et nyt forløb gav plads til, og jeg satte pris på, at min vejleder var åben over for justeringer i programmet. Det betød, at jeg virkelig fik mulighed for at tage ejerskab over mit forløb. 

Rent praktisk fik jeg udførlige ugeplaner for alle 10 uger, og jeg fik ”tildelt” to borgere, som jeg primært skulle arbejde relationelt med. ”Mine” borgere var nøje udvalgt til mig. De var velinformeret om, at jeg skulle komme, og det var tydeligt, at de havde glædet sig til at møde mig. Den positive start betød, at jeg lynhurtigt følte mig tryg, og jeg gik glad til mine nye arbejdsopgaver hver dag. 

På intet tidspunkt følge jeg mig alene. Jeg kunne til en hver tid komme til min vejleder eller en hvilken som helst anden fast medarbejder, hvis jeg havde spørgsmål, og der var sørget for god tid til refleksionsarbejde sammen med både min medstuderende og min vejleder. Aldrig gik jeg og puttede med spørgsmål. Jeg følte mig inkluderet og kunne spørge alt det, jeg havde brug for. 

Under mit klinikforløb fik jeg et godt indblik i det tværfaglige samarbejde, og jeg deltog i orienteringsmøder med den daglige leder og den sygeplejefaglige koordinator. Undervisning ved ekstern konsulent fik jeg også lov til at deltage i. Alle blandt ledelse og personale var meget imødekommende og nysgerrige på mit forløb og min læring. Jeg følte mig inkluderet i hele huset og blev derved hurtigt klog på arbejdsgange og ansvarsfordelinger.  

Som dage og uger gik, tog jeg flere opgaver og ansvar på mig. Fordi jeg godt kunne lide det. Min vejleder var helt tiden opmærksom på, om jeg kunne klare opgaverne, og hun lagde ekstra tid ind til refleksion, når der opstod situationer, som hun syntes krævede en ekstra snak. På intet tidspunkt følge jeg mig usikker eller utryg, og det er virkelig guld værd, når man står der som studerende i en helt ny verden. 

En helt særlig oplevelse fik jeg, da min vejleder havde arrangeret, at jeg skulle ud og køre med Sociolancen – et køretøj i København, der er bemandet med både en socialfaglig og en sundhedsfaglig medarbejder, som kan hjælpe socialt udsatte borgere. At få lov til at komme med dem ud at køre er nærmest som at vinde i lotto, for der er mange interesserede om buddet. Det var virkelig en enestående mulighed for at få et indblik i mange forskellige psykiatriske problematikker, og det er en dag, jeg aldrig vil glemme. Jeg fik så meget læring med mig på den køretur, og jeg er dybt taknemmelig for, at min vejleder var så betænksom at undersøge muligheden. 

Det var med vemod og tårer men også med taknemmelighed, jeg sagde farvel til mit praktiksted efter 10 fantastiske og lærerige uger. Jeg startede godt nok ud med at være skeptisk, men i dag er jeg ikke det fjerneste i tvivl om, at det er psykiatrien, jeg allerhelst vil arbejde i, i fremtiden – ikke mindst takket være den bedste og mest inspirerende vejleder, man kan ønske sig. 

Selvfølgelig fortjener E-huset Sygeplejestuderendes Praktikpris 2018. 

Kort opsummering – derfor fortjener E-huset Sygeplejestuderendes Praktiskpris 2018:

  • Min vejleder var fagligt dygtig, engageret i mig både som studerende og menneske, og hun var ærlig i forhold til egne begrænsninger. Det skabte stor tryghed hos mig. 
  • Der var lagt et fint program for alle 10 praktikuger. Planen var fleksibel og kunne tilpasses mine ønsker og behov. Det havde stor værdi, at jeg selv kunne være med til at forme og tage ansvar for min praktiktid.
  • Hele huset, såvel medarbejdere som borgere, var forberedt på at jeg skulle arbejde i huset og de var interesserede i mig som studerende og som menneske. 
  • Min vejleder fulgte nøje min udvikling og overlod mig gradvist mere ansvar under kyndig vejledning og med god tid til evaluering. Jeg voksede virkelig meget af at få lov til at lave mine egne vurderinger og samtidig var det meget trygt, at min vejleder hele tiden fulgte op på, hvordan situationer forløb, og hvordan jeg havde det. 
  • Min vejleder udviste overskud og omtanke ved at ansøge om at få mig ud og køre med Sociolancen. Det viser, at hun tænkte ud af boksen og søgte at skabe rammerne for, at jeg som studerende kunne se mange forskellige sider af socialpsykiatrien i løbet af min relativt korte praktiktid.

3: Ambulatorie 1 for medicinske sygdomme, Bornholms Hospital

Sygeplejestuderende Chatarina Lundgaard Røes har indstillet Ambulatorie 1 for medicinsk sygdomme på Bornholms Hospital til Sygeplejestuderendes Praktikpris.

Juryens nominering

Juryen har nomineret dette praktiksted, fordi: Afdelingen har været gode til at rumme de særlige udfordringer, som indstiller har haft i kraft af sin ordblindhed.

Begrundelse: God kliniske vejleder og læringsmiljø

Den sygeplejestuderende har valgt at indstille sit praktiksted, fordi: Jeg synes, at Ambulatorie 1 rummer så meget kærlighed fra personalet samt lægerne, som er der. De er gode til at rumme mig og mine udfordringer, som jeg har, fordi jeg er ordblind. 

Det er en afdeling, som er i harmoni og balance. De er godt forberedt, så man får en god start . Alle tænker på én og inddrager mig i deres arbejde, så jeg kan opleve deres områder, og hvad det vil sige at være sygeplejeske.

De tilbyder undervisning i det, der rører sig på afdelingen. Der er tid og god vejledning, og jeg føler mig tryg. Jeg kunne spørge om den samme ting flere gange eller komme med undring, som jeg måske syntes kunne være "dum".

Min vejleder har mig i tankerne og er god til at mærke efter, hvor jeg er. De giver mig et kærligt puf, når der er behov for dette. De har hele tiden fokus på min læring og at jeg kommer igennem målene. De er gode til at gøre det lækkert, da det nogen gange godt kan være svært at forstå, hvordan elementer skal forståes. 

Mine dage og timer flyver afsted, og jeg går hjem glad med ny læring. Jeg glæder mig til at møde om morgen og lære mere. Alt dette skyldes mine vejleder og personalet, som er på Ambulatorie 1. 

Det er en afdeling, som fortjener en nominering, da jeg kun kan blive ved med at rose dem. De taler aldrig om hvor travlt, de har, men er så gode til at have patienten i  fokus og få det bedste ud af det. Det er det, der også gør at der er harmoni, og at de er et et godt forbillede til fremtidens sygeplejesker.

4: Afdeling A1, Døgnafsnit for unge med debuterende psykoser mellem 18-35 år, Psykiatrisk Center Amager

Sygeplejestuderende Line Holt Starup har indstillet Afdeling A1, Døgnafsnit for unge med debuterende psykoser mellem 18-35 år på Psykiatrisk Center Amager  til Sygeplejestuderendes Praktikpris.

Juryens nominering

Juryen har nomineret dette praktiksted, fordi: Indstiller har været tryg ved klinisk vejleder. Der har været tid til refleksion. Klinisk vejleder brændte for de studerende bl.a. ift. vejledning med opgaver og mål for indlæring.

Begrundelse: Et praktikforløb, der meget gerne måtte have fortsat

Den sygeplejestuderende har valgt at indstille sit praktiksted, fordi: A1 levede op til alle mine forventninger og forhåbninger til et praktikforløb - også lige lidt til. Jeg havde fra dag 1 følelsen af at være tryg hos min kliniske vejleder, som altid stod klar hvis man havde brug for en samtale eller vejledning. Hun tog sig altid tid til refleksion, og man kunne mærke at arbejdet på A1 og arbejdet med os som studerende var noget hun brændte for.

Blandt andet i forhold til vejledning med opgaver (udlevering af litteratur mm.) og mål for indlæring. På centeret var der mulighed for ekstra kurser i blandt andet recovery, diagnoser, tvang, etik, psykiatriloven og meget mere. Den viden gjorde at jeg som studerende følte tryg på afdelingen og selvsikker i den psykiatriske pleje jeg udførte - fordi man havde teorien med i bagagen. Jeg fik flere ressourcer, og jeg kunne på den måde også bidrage til mere i hverdagen (på den måde får man også lov til mere).

Noget af det som betød rigtig meget for mig var, at jeg blev inkluderet i personalegruppen. Både på det faglige/praktiske plan men også i “hyggen”, et godt arbejdsmiljø er så essentielt. Derfor er jeg også meget glad for at være blevet tilknyttet som vikar, for at fortsætte arbejdet på afdelingen.

Det er i dén grad en afdeling som giver et fantastisk helhedsindtryk af psykiatrien, og som virkelig fanger ens interesse for feltet. Derfor fortjener A1 Sygeplejestuderendes Praktikpris 2018!

5: Børne- og ungeafdelingen (B1531), Nordsjællands Hospital

Sygeplejestuderende Camilla le Févre Simonsen har indstillet Børne- og ungeafdelingen, B1531 på Nordsjællands Hospital til Sygeplejestuderendes Praktikpris.

Juryens nominering

Juryen har nomineret dette praktiksted, fordi: Der er plads til refleksion. Tilknyttet en daglig vejleder. Fælles refleksioner med andre medstuderende. Planlagte opgaver, god feedback, læring. Mulighed for at afprøve den faglige teori. Dygtig klinisk vejleder brænder for at lære fra sig. En del af personalegruppen.

Begrundelse: Afdeling i de studerendes øjenhøjde

Den sygeplejestuderende har valgt at indstille sit praktiksted, fordi: Nordsjællands Hospital Hillerød har Børne- og ungeafdelingen afsnit 1531, og det er en afdeling hvor man er garanteret et super godt læringsmiljø. 

Man bliver på afdelingen mødt af erfarende sygeplejersker der alle er klar på at lære fra sig. Allerede fra første dag bliver man tilknyttet en daglig vejleder, i form af en sygeplejerske på afdelingen. Som nye studerende på afdelingen, kan man trygt møde op og vide hvem man skal følges med og hvem man kan gå til.
Der udover har afdelingen 1531 en klinisk vejleder, som brænder for at lære fra sig og altid er synlig. Vejlederen er en fast del af personalet og er en del af den daglige vejledning. Med en synlig daglig vejleder er der plads til refleksion, og man er sikker på at blive udfordret. Derudover er der fællesrefleksioner med de andre studerende på afdelingen. Dette giver muligheder for at få italesat sin sygepleje og at få lært noget af de medstuderende.

En imødekommende afdeling: Som studerende på afdelingen bliver man inkluderet i personalegruppen. Personalet, både læger og sygeplejersker, gør en stor indsats for at lære ens navn, kompetencer og person at kende. Man bliver inddraget og taget med i diverse samtaler, både fagligt og socialt, som også er med til at få en som studerende med i personalegruppen. Alle sygeplejersker er med til den daglige evaluering og melder tilbage til den kliniske vejleder.

En fantastisk vejleder: Afdelingens kliniske vejleder er super dygtig, hjælpsom og nærværende person. Hun er faglig dygtig og super til at aflæse de studerende. Der bliver givet individuel vejledning, så den enkelte studerende får det ypperste ud af klinikforløbet. Hun tilretter planerne for de studerende individuelt og man kan være sikker på at opnår de læringsmål man skal.

Der er opgaver ca. hver uge. Disse er planlagt så man studerende i sin ugeplan ikke er i tvivl om hvornår der skal afleveres. Opgaverne bliver rettet hurtigt og man får en god feedback, som man kan arbejde videre med. 

På denne afdeling får man virkelig muligheden for at afprøve det man har lært på skolen, både den forskellige teori og medicinhåndtering.

 

Afstemningsbetingelser

Deltagelse i SMS-afstemningen koster alm. sms-takst. Du kan kun stemme én gang, og du har ikke mulighed for at trække din stemme tilbage.

Deltager du i afstemningen, opbevarer vi din stemme, herunder dit mobilnummer, op til en uge efter afstemningen, hvorefter dine afstemningsdata slettes.

Behandlingen af persondata i forbindelse med afstemningen sker med hjemmel i databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a, e og f, samt artikel 9, stk. 2, litra d. Læs mere i SLS' og Dansk Sygeplejeråds privatlivspolitik

 

Læs mere