Sygeplejestuderendes Praktikpris i Sjælland

De sygeplejestuderende i Region Sjælland har talt. Se vinderen af Sygeplejestuderendes Praktikpris.

Der var indkommet 29 indstillinger i Region Sjælland. En jury har ud fra de kritierier, der var oplistet i indstillingsformularen, udvalgt 5 nominerede. Sidst men ikke mindst har SLS-medlemmerne i Region Sjælland stemt om deres favorit blandt de fem nominerede.

Her er vinderen

Stort tillykke til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit, Afdeling O, Slagelse Sygehus med Sygeplejestuderendes Praktikpris 2018 i Region Sjælland. Læs mere om vinderen og de øvrige nominerede herunder.

 

Se de 5 nominerede i Region Sjælland

Fold fanerne ud for at læse mere om de fem nominerede.

1: Medicinsk sengeafsnit, M1, Sjællands Universitetshospital Køge

Sygeplejestuderende Emma Laursen har indstillet Medicinsk sengeafsnit, M1 på Sjællands Universitetshospital Køge til Sygeplejestuderendes Praktikpris.

Juryens nominering

Juryen har nomineret dette praktiksted, fordi: Der er stort fokus på de studerendes praktikperioder, rigtig god tid til vejledning og god inklusion i personalegruppen. Derudover fortæller den studerende om et utrolig positivt miljø på denne afdeling, og som intet problem at stå op kl 5 hver dag for at komme i praktik. Alt i alt lyder denne afdeling som et fantastisk sted at være i praktik som sygeplejestuderende og fortjener at vinde Sygeplejestuderendes Praktik Pris. 

Begrundelse: Høj faglighed og plads til de studerendes

Den sygeplejestuderende har valgt at indstille sit praktiksted, fordi: Jeg er lige nu på 6. semesters praktik på medicinsk sengeafsnit M1 i Køge. Det er en fantastisk afdeling med en travl og spændende hverdag, massere faglige udfordringer og plads til alverdens spørgsmål!

Dagen starter altid med at der aftales hvilket fast personale man går og med stort fokus på at man ikke ”bare” bliver sat på en tilfældig patient. De forsøger virkelig at give en kontinuitet i de patienter man får, samt at de giver en mulighed for at sige om der er nogle specifikke patienter man gerne vil have ift. diagnoser og læringsmål. Som udgangspunkt går man med sin vejleder og når vejlederen ikke er der, så er der intet problem fordi alt personalet vil rigtig gerne have en med og hjælpe. 

Vejlederne prioriterer i høj grad vejledningstiden til den studerende og sørger for planlægning af feedback på skriftlige opgaver i så høj grad at jeg ved hver feedback har haft 1 time med min vejleder til at gennemgå det skriftlige produkt og hvad jeg kan gøre endnu bedre til næste gang. Det er en afdeling der går så meget op i de studerende at de er i fuld gang med at skabe en studieenhed, med peer-learning hvor 6. semesters studerende får mulighed for at tage 1. semester og 2. semesters studerende med sig til patienter og derved lære en masse om klinisk lederskab og undervisning af andre uddannelsessøgende. 

Der er utroligt stor inklusion af de studerende i personalegruppen. De er ikke kun interesseret i en som sygeplejerskestuderende, men også som person. De går op i at lærer en at kende, og jeg synes det er en afdeling hvor man straks føler sig hjemme og som en rigtig del af afdelingen. 

Ærlig talt har jeg ikke en eneste negativ tanke om dette praktiksted, og jeg synes de fortjener et kæmpe skulderklap for det fantastiske læringsmiljø, de fantastiske vejledere og det fantastiske personale! Der er utroligt stort fokus på den studerendes udvikling og blomstring som kommende sygeplejerske, og der tages altid imod en med et smil. 

Dette er et praktiksted hvor jeg ikke har noget problem med at stå op klokken 5 om morgenen for at komme i dagvagt!

2: Sengeafsnit E1, Øre-, Næse-, Hals- og Kæbekirurgisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Køge

Sygeplejestuderende Ronahi Bulut har indstillet Øre-, Næse-, Hals- og Kæbekirurgisk Afdeling, Sengeafsnit E1 på Sjællands Universitetshospital Køge til Sygeplejestuderendes Praktikpris.

Juryens nominering

Juryen har nomineret dette praktiksted, fordi: Der er et utrolig godt læringsmiljø, hvor der er fokus på de studerende og gode muligheder for refleksion og vejledning. Derudover er der gode muligheder for at komme i en studieenhed med andre studerende og prøve at stå lidt på egne ben. Alt dette lykkes for denne afdeling på trods af store besparelser.

Begrundelse: Bedste praktiksted siden jeg startede på studiet

Den sygeplejestuderende har valgt at indstille sit praktiksted, fordi: Jeg er på 6. semester nu og det er den bedste praktik jeg nogensinde har haft, siden studiestart. Her for tiden sparer de en del penge på bl.a. Sjællands Universitetshospital Køge, men det har ikke gjort kvaliteten af læringsmiljøet dårligere, men fået vejledere til at gøre en ekstra indsats for at vi studerende kan få en god praktikophold.

Min kliniske vejleder giver sig tid til at snakke med mig og vi reflekterer sammen i løbet af dagen. Der er god læringsmiljø på E1, de laver studieenhed hvor de studerende passer patienterne selv og en sygeplejerske der er med men lader de studerende løse de aktuelle problemer sammen og nå frem til en løsning. Sygeplejersken er med til at støtte en hvis man har brug for hjælp.  På E1 har de stor fokus på uddannelse og skabe gode rammer for et godt læringsmiljø.

Jeg synes E1 på Sjællands Universitetshospital fortjener at blive forkælet for den store indsats, de gør, selvom der spares penge.

3: Sikringsafdelingen, SL13, Psykiatrien Slagelse

Sygeplejestuderende Rebecca Lauridsen har indstillet Sikringsafdelingen, SL 13, hos Psykiatrien Slagelse til Sygeplejestuderendes Praktikpris.

Juryens nominering

Juryen har nomineret dette praktiksted, fordi: Der var et rigtig godt studiemiljø med en personalegruppe der bestod af rigtig mange forskellige professioner. Der var gode muligheder for refleksion og vejledning, de var gode til at tage hensyn til den studerendes behov og de havde nogle gode fysiske rammer for praktikken. Denne afdeling lyder som et rigtig godt praktiksted indenfor psykiatrien. 

Begrundelse: Bedste praktikplads

Den sygeplejestuderende har valgt at indstille sit praktiksted, fordi: SL13 er i mine øjne den bedste praktikplads, i hvertfald indenfor psykiatrien. 

Min vejleder var den mest kærlige, sjove, kloge og udfordrende person, som virkelig fik sat en masse tanker og refleksioner igang hos mig og fik givet mig 8 fantastiske uger. Der er en stor blandet faggruppe, bestående af alt lige fra SSA’er, pædagoger, sikkerhedsmænd og fysioterapeuter. Alle kollegaerne brænder for deres arbejde og for at gøre en forskel. Alle tager imod studerende med åbne arme, er nysgerrige og vil gerne lære fra sig. 

Min vejleder var god til at planlægge min tid i praktikken og der blev taget hensyn til mig og mine ønsker om vagter. Der var daglig refleksion, ugentlig refleksion og god feedback fra skriftlige opgaver. Der er et godt studiemiljø, med plads og mulighed til at kunne sætte sig ind på et kontor og fordybe sig, gå på biblioteket og låne bøger og bruge computeren til diverse opgaver. 

Jeg har kun godt at sige om afdelingen og kan kun anbefale andre at søge praktik hos dem.

4: Medicinsk Afdeling 240, Nykøbing F. Sygehus

Sygeplejestuderende Sandra Boss har indstillet Medicinsk Afdeling 240 på Nykøbing F. Sygehus til Sygeplejestuderendes Praktikpris.

Juryens nominering

Juryen har nomineret dette praktiksted, fordi: Afdelingen formår at skabe et læringsmiljø for den studerende som i sidste ende gør, at man går derfra med en følelse af at være blevet til en bedre sygeplejerskestuderende.  

Begrundelse: Udvikling af den studerendes grundlæggende byggesten

Den sygeplejestuderende har valgt at indstille sit praktiksted, fordi: Fra dag et var alle de ansatte opsat på at gøre det til en god oplevelse for mig som studerende. Jeg nåede at have mange vejledere som jeg skulle gå sammen med og uanset hvem jeg gik sammen med så tog de mig under deres vinge og hjælp til at udvide min viden og erfaring. Hvis der var et øjeblik med god tid, så udfordrede de mig på min viden omkring anatomi, farmakologi og hvad de ellers kunne finde på. 

På afdelingen var de gode til at passe på os og sørge for vi fik en masse gode oplevelser med i rygsækken når vi gik derfra. men følte man sig usikker på en ting man skulle gøre, gik de med og hjalp en og det var altid acceptabelt at sige nej hvis man ikke var klar. Man var aldrig overladt til sig selv, og uanset hvem man spurgte, var de villige til at gå med og hjælpe en. Man stod aldrig i en situation hvor man var utryg, bange eller som var ubehagelig. På den måde hjalp de mig i at opbygge min selvtillid i det kliniske arbejde.

Atmosfæren var altid god også selvom personalet var presset og det nogle dage gik stærkt. Uanset foreholdende formåede de at lave det til en læringssituation som man kunne være med i eller reflektere over bagefter. Mundtlig refleksion var generelt noget de brugte meget også for at personalet kunne udvikle sig i forhold til hvad vi som studerende observerede. 

Jeg vil aldrig glemme personalet på denne afdeling da de har givet mig alle de grundlæggende byggesten og den bedste mulige starte for at kunne blive en god sygeplejerske.

5: Ortopædkirurgisk Sengeafsnit, Afdeling O, Slagelse Sygehus

Sygeplejestuderende Camilla Møinichen Munthe har indstillet Ortopædkirurgisk Sengeafsnit, Afdeling O på Slagelse Sygehus.

Juryens nominering

Juryen har valgt at nominere dette praktiksted, fordi: Dette kliniksted har formået at skabe et optimalt forløb for den 6. semesterstuderende. Under sit klinikforløb har den studerende haft behov for lidt fleksibilitet, som er blevet imødekommet. Stedet har givet mulighed for, at den studerende har kunne komme forbi alle typer af specialer herunder operation, ambulatorium, anæstesi ud over den sengeafdeling som den studerende var i praktik på.

Begrundelse: At føle sig rustet til at fungere som "rigtig" sygeplejerske

Den sygeplejestuderende har valgt at indstille sit praktiksted, fordi: Jeg har haft en fantastisk 6. semester praktik på Ortopædkirurgisk Sengeafsnit på Slagelse Sygehus. Intet mindre. Fantastisk vejleder, fantastisk studiemiljø, fantastisk personale.

Allerede før mit praktikforløb startede blev jeg godt forberedt ved at den ansvarlige kliniske underviser sendte information ud, så jeg blev mødt med åbenhed og forventninger allerede fra starten. Her fik jeg visheden om, at jeg var velkommen, og at ledelsen og det andet personale bakker fuldt ud op om at have studerende på afdelingen.

Den ansvarlige kliniske underviser har gjort det muligt for mig at udvikle mine kompetencer i mit tempo, nogle ting hurtigere end andre. Alle mine tanker og refleksioner er blevet vendt og drejet, fordi der på denne afdeling er virkelig god tid til studerende i alle former og afskygninger. Hun er SÅ god til at tilpasse sig den enkelte studerende og give sig tid til at hjælpe og vejlede, hvor der er behov for det. En vigtig ting for mig har også været, at der er blevet taget hensyn til den enkeltes behov i forhold til planlægning af fremmøde og alternative opgaver. Jeg er blevet hjulpet rigtig godt igennem en svær tid jeg havde under dette semester, og det har givet mig lysten til og troen på at kunne fortsætte.

Min kliniske vejleder har været så dygtig til at hjælpe mig frem ved reflekterende og afklarende spørgsmål, så jeg fik allermest ud af situationerne. Yderligere har det været meget givende for mig at få muligheden for at afprøve andre afdelinger såsom ambulatorium, operationsafdelingen og anæstesi.

Personalet på afdelingen er simpelthen guld værd! Alle har været åbne, engagerede og villige til at lære fra sig, hvis bare man selv udviser interesse og nysgerrighed. Man får hurtigt en følelse af at være en del af noget større på denne afdeling, både fagligt og socialt. 

Inden dette forløb har jeg været bange for, at jeg ikke ville føle mig rustet til at fungere som sygeplejerske, men det har denne afdeling ændret på: jeg tror på mig selv, og jeg elsker det!

 

Afstemningsbetingelser

Deltagelse i SMS-afstemningen koster alm. sms-takst. Du kan kun stemme én gang, og du har ikke mulighed for at trække din stemme tilbage.

Deltager du i afstemningen, opbevarer vi din stemme, herunder dit mobilnummer, op til en uge efter afstemningen, hvorefter dine afstemningsdata slettes.

Behandlingen af persondata i forbindelse med afstemningen sker med hjemmel i databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a, e og f, samt artikel 9, stk. 2, litra d. Læs mere i SLS' og Dansk Sygeplejeråds privatlivspolitik

 

Læs mere