Sygeplejersken Årgang 1998 nr. 8

I dette nummer

Fag

På social odyssé i Brixton

En social odyssé i London-forstaden Brixton kan give inspiration til det hjemlige sundhedsplejerskearbejde på Vesterbro med småbørnsfamilier og skolebørn. 66 pct. af befolkningen i Brixton er etniske minoritetsgrupper.

Migrænebarnet: Kan man dø af hovedpine?

Sygeplejersken skal primært støtte og observere og i det hele taget være den gode pædagog i sin sygepleje til hovedpinebørnene og deres forældre. Det er vigtigt allerede fra starten at undervise barn og forældre i hovedpinens årsager, karakter, behandling og udløsende faktorer. I artiklen gennemgås de forskellige hovedpineformer, behandlingsmuligheder og selve sygeplejen til hovedpinebørnene.

Medansvar for behandlingen

Sygeplejersken kan motivere barnet til selv at være med i beslutningerne om indsatsen til at ændre hovedpineanfaldenes hyppighed og intensitet.

Kvaliteten afhænger af os selv

Sygeplejen er blevet moderniseret, men jeg er ked af på mit fags vegne at kunne konstatere, at de sygeplejemæssige fremskridt er små. Det hele afhænger ikke af ressourcer. Det afhænger også af os selv, hvordan vi beslutter at bruge de tildelte ressourcer.

I HVERT NUMMER

Faglig kommentar: Social service

En lov, der begrænser klagemulighederne i plejeanliggender, er en nedvurdering af sygeplejen, hvad enten den udføres af sygeplejersker selv eller af andet plejepersonale.