Sygeplejersken Årgang 2000 nr. 26

I dette nummer

Baggrund

Stress giver sygedage

Hvis sygeplejersker beskæftiger sig med patientens hele situation, inklusive arbejdslivet, kan de være med til at forebygge yderligere sygdom.

Medicinsk udstyr skyld i ulykker

På bare et år er antallet af ulykker og dødsfald i Norge, som skyldes brug af medicinsk udstyr, fordoblet. Problemet er, at hjemmesygeplejersker og plejehjemsansatte er for dårligt oplært i brug af udstyret, lyder kritikken. I Danmark føres der ikke en lignende statistik over, hvor alvorlige den slags ulykker er, eller hvor de sker.

Fag

God økonomi i familiesygeplejersken

Familiesygeplejersken er ved at blive et nyt begreb inden for sygeplejen, men hidtil er det kun ganske få beskåret at kende hendes uddannelse og baggrund.

Sved på panden

En hjemmehjælpers dag er afvekslende og byder bestandigt på nye udfordringer. Og selvom arbejdet både kræver god fysik og en stærk psyke, byder dagene også på herlige og livsbekræftende oplevelser ­ som f.eks. besøget hos Petrea.

Historien om Larry -­ eller hvordan man sparer en sengeplads

Hvert år henrettes psykiatriske patienter i amerikanske fængsler. Ikke siden 1951 har det amerikanske retssystem brugt dødsstraf så ofte som nu. Alene i Texas kom man i januar i år op på otte henrettelser. Blandt de henrettede var der bl.a. mishandlede incestofre, en mindreårig morder, en sandsynligvis uskyldigt dømt ­ og den skizofrene Larry.

I HVERT NUMMER