Sygeplejersken Årgang 2001 nr. 21

I dette nummer

Baggrund

Læs til sygeplejerske hjemmefra

For første gang i Danmark kan man nu tage sygeplejerskeuddannelsen som fjernstudium. Det er sygeplejeskolen i Slagelse, som står bag det nye tilbud.

Forberedelse af fjernstudiet

Der ligger et stort udviklingsarbejde bag initiativet i Slagelse. Op til tre år har det taget at blive klar til at lancere fjernstudiet i sygepleje.

Kvalitetsforskelle på medicinske afdelinger

Medicinske afdelinger på danske sygehuse har kvalitetsproblemer på nogle af de områder, hvor sygeplejersker har et stort ansvar. En undersøgelse på 79 afdelinger viser, at det halter med planlægningen hos patienter med funktions- og ernæringsproblemer.

Fag

Klodset og gammeldags design

En arbejdsgruppe fra Institut for Muskelsvind har undersøgt, om respiratorbrugere er tilfredse med det udstyr, de får stillet til rådighed i hjemmet.

I HVERT NUMMER

Synspunkt: Human Becoming Theory - fokus på relationen

Det er tiltrængt, at dansk sygepleje sætter fokus på relationen, mener forfatteren, som er tilhænger af Rosemarie Rizzo Parse's Human Becoming Theory. Hun opfordrer danske sygeplejersker til at deltage i en prækonference om emnet op til ICN-kongressen.

Faglig kommentar: Et spørgsmål om prioritering

Sygeplejersker er langt bagud i forhold til andre faggrupper, når det drejer sig om at informere patienterne om, hvad de rent faktisk kan opnå med sygepleje. Patienterne ved ikke, hvilke krav de kan stille til en sygeplejerske.