Sygeplejersken Årgang 2001 nr. 40

I dette nummer

Baggrund

Røde Kors-sygeplejerske: Trist at forlade Afghanistan

Den danske Røde Kors- sygeplejerske Jørgen Venø Poulsen blev trukket ud af Afghanistan dagen efter terroraktionen mod World Trade Center i New York City den 11. september. Han forlod en by med ca. 225.000 indbyggere og nødhjælps-udstyr til at modtage omkring 350 mennesker i til-fælde af en krisesituation.

Fag

Sygepleje til forældre i sorg

Ethvert forældrepar, som har mistet et ufødt eller nyfødt barn, skal behandles individuelt, når de møder personalet med stærke følelsesmæssige reaktioner. Alt for faste procedurer kan være hæmmende for kontakten mellem parret og sygeplejersken.

Apopleksibehandling i Vejle Amt opfylder WHO-mål

Vejle Amt lever op til WHOs mål for apopleksipatienters overlevelse, og amtets apopleksibehandling er god, hvad enten den foregår i medicinsk eller i neurologisk regi. Det viser en medicinsk teknologivurdering af amtets fire apopleksiafsnit. Den viser også, at patienternes dødelighed hænger sammen med CT-scanning og fysioterapi.

Faglig information

I HVERT NUMMER

Faglig kommentar: Fejl og systemfejl

Man kan ikke straffe et system, der fremmer fejl, men man kan ændre det, hvis det ikke fungerer hensigtsmæssigt. Det vil gavne både patienter og arbejdsmiljøet.

Tema om 9/11

Vi har lige hørt et fly styrte

''Vi så 400 mennesker løbe ned ad gaden - ned mod hospitalet med en kæmpe røgsky efter sig. Det var det mest forfærdelige syn, vi nogensinde havde set. Folk var skrækslagne," fortæller oversygeplejerske Mary Lyke om angrebet i New York d. 11. september.