Sygeplejersken Årgang 2001 nr. 42

I dette nummer

Baggrund

Et flydende hospital

Det amerikanske hospitalsskib, USNS Comfort, lå tre uger ved kaj i New York som et fristed for redningsarbejdere fra World Trade Center.

Anthrax som biologisk kampstof

Den første indikation på et anthrax-attentat eller -angreb kan være en patient med et lidt usædvanligt sår eller en patient, der tilsyneladende har en behandlingsresistent pneumoni evt. med septisk eller meningitis-lignende præg.

Biologisk terrorangreb er usynligt

Årvågenhed blandt det personale, som møder en pludselig ophobning af patienter med uspecifikke symptomer på luftvejsinfektion, usædvanlig eksematøs eller anden usædvanlig infektionssygdom, vil være vores første forsvarslinie.

Fag

Visioner for en tryg alderdom

Fremtidens beboere på plejehjemmet i Jægerspris Kommune skal ikke institutionaliseres. De skal kunne flytte ind og videreføre deres livsform og livsstil i mindre bofællesskaber. Ændringen berører også personalet, som skal arbejde i boteam med nye arbejdsopgaver.

Vikar i Nordnorge

De fastansatte er fagligt dygtige, i høj grad ajour med ny viden, og der er stor vilje til at styrke hinanden på faglige områder. Det var nogle af de observationer, en sygeplejerske gjorde, da hun tog et vikariat i det nordøstlige Norge.

Faglig information

I HVERT NUMMER

Synspunkt: Patienter ofre for sygeplejemanglen

Det er nu, vi skal på barrikaderne. Vi må have løn i forhold til udbud og efterspørgsel. Hvis de tunge afdelinger ikke skal køres helt i sænk, må der gøres noget. De stakkels patienter møder konstant nye ansigter og ofte nogle ansatte, der ikke nødvendigvis kender specialet eller afdelingen.