Sygeplejersken Årgang 2003 nr. 18

I dette nummer

Baggrund

Sygeplejersker særligt udsatte for hjertesygdom

Kvinder frygter ikke hjerte-kar-sygdomme. De tror kun, det rammer mænd. Men sådan er virkeligheden ikke. Kvinderne tegner sig for mere end halvdelen af dødsfaldene, og hjertelæge Marianne Frederiksen mener, at sygeplejersker er en særligt udsat gruppe.

Jeg overhørte min krops signaler

Det begyndte med, at hun blev nærtagende over for kritik, fik hurtig og uregelmæssig puls og ikke kunne sove. Men det varede længe, før hun forstod, hvad det var, hendes krop prøvede at fortælle hende.

Fag

Patienternes viden vokser

Kræftpatienter surfer på nettet og kommer derved meget tættere på den begrebsverden, der tidligere var forbeholdt læger og sygeplejersker. Eksplosionen i tilgængelig viden er en udfordring for personalet, og det er blevet sværere at klare dagligdagen på rutinen.

Flere farver i sygeplejen

Nystartet projekt i Syd- og Sønderjylland vil ikke blot uddanne en gruppe nydanskere som sygeplejersker her og nu, men også medvirke til, at der på længere sigt kommer flere farver, flere kulturer og dermed også større viden om integration af sygeplejersker med udenlandsk baggrund i sygeplejen i Danmark.

Faglig information

I HVERT NUMMER

Faglig kommentar: En dybtfølt tak

At blive hjemmesygeplejerske er derfor ikke bare at få opfyldt en slumromantisk drøm om at møde borgeren i eget hjem. Det er arbejde på meget forskellige præmisser

Boganmeldelse

Læs anmeldelsen i dette nummer af Sygeplejersken