Sygeplejersken Årgang 2003 nr. 2

I dette nummer

Baggrund

Det største problem er sproget

Hvidovre Hospital vil have fat i de ledige ressourcer blandt udenlandsk uddannet sundhedspersonale. Den thailandske sygeplejerske Patcharee Mønsted er i praktik på neonatalafdelingen, og hendes udsigter til at få dansk autorisation og arbejde er gode.

Farvel til en institution

Undervisningsministeriet lukker Danmarks Sygeplejerskehøjskole og nedlægger de sygeplejefaglige diplomuddannelser. Resten af højskolens aktiviteter overføres til to forskellige centre for videreuddannelse, CVU´ere.

Fag

Kulturkløft kræver adfærdsændring

Hvad kan sygeplejersker gøre for at forebygge problemer, når de møder patienter, pårørende eller kolleger med anden kulturel baggrund? De kan bl.a. gøre op med deres holdninger og adfærd. En spørgeguide skal give inspiration om emnet.

Opbrud i uddannelsessystemet

Dansk Sygeplejeråd satser på masterniveauet som det centrale omdrejningspunkt for sygeplejerskers fremtidige videreuddannelse. Diplomuddannelse er tilsyneladende ikke længere et attraktivt uddannelsesniveau. Spørgsmålet er, om det er en realistisk og en klog strategi.

Faglig information

Psykoedukation til flygtninge

Traumatiserede flygtninge og deres familier genfinder deres styrke og bliver i stand til at tage ansvar for deres liv, når de får indsigt i de mekanismer, der har givet dem symptomer og søvnløse nætter.

I HVERT NUMMER