Sygeplejersken Årgang 2005 nr. 15

I dette nummer

Baggrund

Sygeplejersken i Folketinget

Fingeraftryk. Birgitte Josefsen er nyvalgt medlem af Folketinget og tingets eneste sygeplejerske. Hun er glad for, at hun allerede har sat sygepleje- faglige fingeraftryk på det politiske arbejde.

Fag

En alternativ vej

Myte og magi. Den alternative behandlerverden tilbyder ikke kun håbet om helbredelse. Patienterne oplever, at den alternative behandling påvirker oplevelsen af livskvalitet.

Faglig information

Mentorordning for udenlandske sygeplejersker

H:S Sygeplejerskeuddannelsen etablerer fra september 2005 en kvalificeringsuddannelse for sygeplejersker fra lande uden for Skandinavien og EU. I den forbindelse oprettes en mentorordning.

I HVERT NUMMER

5 faglige minutter: De små skos skridt

Jeg kunne have læst jura eller økonomi, jeg kunne være blevet noget stort med kæmpe løn - men ved nærmere eftertanke var det nok ikke en mulighed, for de områder interesserer mig ikke et hak.

Tema om at være mistænkt

Må leve med risikoen

Tyveri. At blive udsat for mistanke om tyveri, når man arbejder i folks private hjem, er en erhvervsrisiko, man ifølge Kommunernes Landsforening ikke kan gardere sig imod. Derfor er det vigtigt, at den enkelte arbejdsplads ved, hvordan man skal forholde sig, når en medarbejder bliver mistænkt.

Anmeld til politiet

Opklaring. Hvis der er risiko for, at en mistanke om tyveri kan få ansættelsesmæssige konsekvenser, er det en god idé at sørge for, at tyveriet bliver efterforsket af politiet.

Fyret på grund af mistanke om tyveri

Udstødt. En hjemmesygeplejerske i Skive Kommune blev sat i forbindelse med tyveri tre gange. Det blev for meget for kommunen, som fyrede hende på trods af, at beskyldningerne var uden dokumentation. Rygterne gik i lokalsamfundet, og i dag har sygeplejersken mere end svært ved at få et nyt job.