Sygeplejersken Årgang 2006 nr. 6

I dette nummer

Baggrund

En sygeplejestuderendes liv - den første praktik

Meningsfuldt. Kathe Vammen er sygeplejestuderende i sin første praktik på en hjertemedicinsk afdeling. Mødet med patienter og kolleger er med til at overbevise hende om, at hun har valgt den rigtige uddannelse.

Dansk Sygeplejeråd udfordrer Folketinget

Hvad koster det? I en ny national handleplan har Dansk Sygeplejeråd set på regeringens egen sundhedsplan "Sund hele livet", sat mål for forebyggelsesindsatsen og beløb på, hvad det vil koste at gennemføre regeringens gode hensigter. Prisen er næsten 8 mia. kr. over fem år. Nu skal Folketinget overbevises om, at der ikke er råd til at lade være.

Fag

Når patienten skader sig selv

Sammenblanding af begreber. Når risikoen for, hvor farligt det er, at en patient skader sig selv, vurderes sammen med patienten, er der skabt et godt grundlag for den korrekte sygepleje.

Faglig information

I HVERT NUMMER

Tema: Struktur

Reform giver usikkerhed

Forandringer. Lukninger af sygehuse, sammenlægninger af afdelinger og flytning af specialer vil højst sandsynligt blive nogle af konsekvenserne af kommunalreformen. Uvisheden om fremtiden skaber usikkerhed blandt sygeplejerskerne, men der er ingen grund til panik, understreger eksperter.

Reportage: Vi er vant til forandringer

Region Hovedstaden er det sted i landet, som vil se flest ændringer efter kommunalreformen, når specialer skal sammenlægges, og penge skal spares. Sygeplejerskerne på Neurokirurgisk Afdeling på Glostrup Amtssygehus ser dog optimistisk på fremtiden på trods af, at der kun er 13 kilometer til Rigshospitalets neurokirurgiske afdeling.

Politiker: Specialer og skadestuer bliver forandret

Skift. Region Hovedstadens nye formand for sygehus-udvalget, Jørgen Christensen (V), forudser store forandringer i regionen. Rationaliseringer effektiviseringer skal give et bedre sygehusvæsen, mener han.

Hjemmesygeplejen får en stor udfordring

Kul på. Kommunerne skal op i omdrejninger, hvis de skal leve op til politikernes målsætninger i 2007. Kommunalreformen kræver en kraftig oprustning af hjemmesygeplejen, vurderer ekspert.