Fornem hæder til tre danske sygeplejersker

Florence Nightingale-medaljen. Tre danske sygeplejersker har i år modtaget Internationalt Røde Kors' Florence Nightingale-medalje for exceptionelt mod, opofrelse og pionérarbejde. Medaljerne blev uddelt ved en reception hos Dansk Røde Kors i København tirsdag den 23. juni 2009.

Medaljemodtagerne:

SY-2009-13-14-1a   ​ Gitte Wandschneider, 48 år, har igennem 20 år kæmpet for de hjemløse, de psykisk syge, de indsatte, misbrugerne og andre på samfundets yderste kant. Hun har haft sin daglige gang så forskellige steder som den psykiatriske afdeling for kriminelle patienter på Sankt Hans Hospital, den psykiatriske afdeling for børn på Bispebjerg Hospital, sygeafsnittet i Vestre Fængsel, sundhedsklinikken på Mændenes Hjem i København og siden 2001 Kirkens Korshærs værested i København.
​​
SY-2009-13-14-1b Lone Gravgaard, 56 år, har arbejdet for den humanitære sag i Danmark såvel som i en række udviklingslande, bl.a. Zambia og Libanon for forskellige organisationer. I 2000 blev hun som den eneste danske sygeplejerske nogensinde udpeget til den fremtrædende post som international chef for Læger uden Grænsers mission i Bosnien-Herzegovina. Imellem de mange udsendinger har Lone Gravgaard arbejdet på Røde Kors' asylcentre i Danmark.
SY-2009-13-14-1c Jørgen Venø, 56 år, har gennem de sidste 19 år været udsendt som delegat af Dansk Røde Kors til en række af verdens brændpunkter, hvor han har beskæftiget sig med ledelse og organisering af arbejdet på felthospitaler. Han har bl.a. været i Kabul, Kenya, Sudan, Pakistan, Liberia og Gaza.