Der er altid en hjælpende hånd

Elisabeth Carlsen, 56 år. Totalprotese i højre knæ, delvis protese i venstre pga. nedslidning.

1610-22-01-1
Foto: Thomas Tolstrup

Elisabeth Carlsen, 56 år.

Projektsygeplejerske, Anæstesiologisk afdeling, Roskilde Sygehus.
Totalprotese i højre knæ, delvis protese i venstre pga. nedslidning.
Arbejdstid: 28 timer/uge.

"Jeg har tidligere været operations- og anæstesisygeplejerske, men er pga. slidgigt i knæene og efterfølgende operationer i dag projektsygeplejerske. Da jeg fik ødelagt knæene, blev det umuligt for mig at arbejde som operationssygeplejerske. Nu arbejder jeg udelukkende administrativt ved computeren og har ikke længere patientkontakt.

Jeg har heldigvis en meget forstående ledelse og nogle gode videreuddannelsesmuligheder, der har gjort, at jeg sidder, hvor jeg gør i dag. Jeg har i det hele taget mødt utrolig stor empati og opmærksomhed fra mine kolleger. De ville gerne vide, hvad der skulle ske, når min stilling som operationssygeplejerske blev ledig. Det har været deres fokus, ikke mig som sådan.

Folk er generelt rigtig hjælpsomme, når de ser, jeg går dårligt. Der er meget omsorg både fra kolleger, men også fra folk, der ikke kender mig i forvejen. Hvis jeg f.eks. skal ned ad en trappe, er der altid en, der giver en hånd, og jeg oplever tit, at de lige finder en stol, bytter plads eller hjælper mig med at finde et ordentligt sted at sidde, hvis jeg er ude til møder eller kurser. Det er måske, fordi jeg arbejder i sundhedsvæsenet. Sådan er sygeplejersker bare. De er vant til at drage omsorg for andre." 

Emneord: 
Arbejdsmiljø
Skade
Funktionshæmning