Jeg lægger en dæmper på brokkeri

Ulla Sekkelund, 43 år. Opereret for strubekræft i 2008, hvor stemmebåndet blev fjernet. Har siden haft trakeostomi.

1610-20-01-1
Foto: Thomas Tolstrup

Ulla Sekkelund, 43 år.

Sygeplejerske på plejehjem i Roskilde.
Opereret for strubekræft i 2008, hvor stemmebåndet blev fjernet. Har siden haft trakeostomi.
Arbejdstid: I fleksjob 12 ½ time/uge.

"Da jeg blev syg, sagde lægerne, at jeg ikke skulle regne med at komme i job igen. Jeg gik direkte ind til min chef og sagde, hun skulle fyre mig, men det ville hun ikke. "Nu ser vi, hvad der sker," sagde hun. Et halvt år efter begyndte jeg at arbejde igen.

Da jeg kom tilbage, skrev hun et brev til borgerne, hvor der stod, at der nu var en sygeplejerske ansat, der var lidt anderledes. Det har været en stor hjælp, at der hele tiden har været fuldstændig åbenhed om det. Jeg er ikke sikker på, at alle arbejdspladser er lige så rummelige som min.

Mine kolleger fortæller mig, at det er meget inspirerende for dem, at jeg har været så syg og nu lever med et handicap. Jeg kan mærke, at jeg også påvirker borgerne i en positiv retning. Folk lægger mærke til, at der kommer en dame med en knap på halsen, og de kan høre på min stemme, at noget er anderledes. Nogle af de borgere, der har lidt ondt af sig selv, tager sig i brokkerierne, når de møder mig. De ser, at der er andre end dem, der har problemer, og at jeg oven i købet er meget ung. Det er rart at være den, der ubevidst er med til at give dem et lille spark og sige: "Der er stadig et liv at leve!"

Jeg har lært kolossalt meget af at være en sygeplejerske, der så at sige kom over på den anden side af skranken, og jeg er meget glad for at være tilbage igen. Jeg fik tilbud om at blive førtidspensionist, men dét at kunne få lov til at have et job betyder utrolig meget for mit selvværd og min livskvalitet." 

Emneord: 
Arbejdsmiljø
Skade
Funktionshæmning