Hver 10. medarbejder i sundhedssektoren har indenfor det seneste år været udsat for mobning på arbejdet. Det er primært kolleger og ledere, der mobber.
Skæreskader, mave- og hjertesmerter og alkoholforgiftning er bare nogle af de lidelser, der glimrer ved deres massive tilstedeværelse i julemåneden og endda specifikt på juleaften. Det viser en lille rundringning, som Sygeplejersken har foretaget til nogle af landets akutte modtageafdelinger.
I Kragskovhede Statsfængsel i Nordjylland står sygeplejerskerne for alt fra skadestuefunktioner, tandplejeassistance og til at tage en snak med dem, der har det svært med at være frihedsberøvede.
I julen skrues der på Rigshospitalet op for arrangementer for både børn, voksne patienter og personalet, så sorgen og savnet over at være væk hjemmefra bliver lidt lettere at tackle.
Artiklen beskriver workshop-praksismetoden, som er en tværfaglig platform for videndeling i kirurgiske patientforløb. Metoden har givet gunstige resultater for patienter, som har fået foretaget knæ- og hoftealloplastik, mens den har påvist problemer hos patienter opereret for ovariekræft. Metoden vil f.eks. også kunne anvendes i forbindelse med pleje og behandling af den ældre medicinske patient.
Et ophold på intensiv afdeling har ofte konsekvenser for patientens fysiske formåen i årene fremover. Et forsøg med sengecykling har vist sig at have positiv effekt, også for patienter med meget få kræfter.
Café Nexus er for unge patienter på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Her mødes unge patienter, hygger sig og glemmer for en tid deres sygdom. Caféen drives i et samarbejde mellem børneafdeling og frivillige fra Ungdommens Røde Kors.
PATIENTKLAGER. Fire ud af 10 sygeplejersker slipper for påtænkt kritik fra Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn, når de får rådgivning fra Dansk Sygeplejeråd.
Sygeplejersken Louise får en påtale for mangelfuld sygepleje ændret, så det i stedet bliver til en påtale for mangelfuld dokumentation. Det har været et langt og træls forløb, men afgørelsen kan hun leve med.
Sygeplejersker bliver altid meget, meget kede af at få en klage, og lederen skal både støtte medarbejderen og på den anden side beslutte, om sagen skal have konsekvenser på arbejdspladsen.
Hvem klagen rammer, afhænger tit af, hvem der lige var i vagt. Det er et lederansvar at støtte den sygeplejerske, der er involveret, og sikre, at alle lærer af sagen, siger 2.-næstformand Dorte Steenberg.
Et optimeret blik på den demente borger kan afsløre, om borgeren har skjulte smerter. Kolding Kommune og Region Syddanmark har haft succes med at smertescreene svært demente.
I Akut Døgntilbud i Psykiatriens Hus i Silkeborg arbejder medarbejdere fra region og kommune side om side. Man har taget det bedste fra to verdener og skabt et nyt fælles sprog.
Et intensiveret samarbejde mellem Psykiatrisk Center København og socialpsykiatriske bosteder på Nørrebro har resulteret i færre hovsaudskrivninger fra psykiatrisk afdeling fredag eftermiddag.
Danske kvinder har rekordhøj hyppighed og dødelighed af kræft i æggestokkene, og behandlingen består i de fleste tilfælde af et større kirurgisk indgreb efterfulgt af kemoterapi. Men tiden før operationen har ikke tidligere været genstand for udforskning. Denne artikel beskriver en undersøgelse af ti kvinders levede erfaringer med at blive diagnosticeret, opereret samt påbegynde kemoterapi for kræft i æggestokkene. Konsekvensen for sygeplejen er, at målrettet styrkelse af alment helbred samt psykosocial støtte før behandlingsstart kan medvirke til at opretholde håb og fremme tidlig rehabilitering.