Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Skiftedag: "Det var en øjenåbner for mig"

Selvom Jane Harder arbejder på den hospitalsafdeling, der varetager det østdanske beredskab for farlige smitsomme sygdomme, og som fysisk kan isolere patienter med f.eks. meningitis, ebola og SARS, så er hun ikke bange for selv at blive smittet. Tværtimod.

Sygeplejersken 2018 nr. 1, s. 59

Af:

Laura Elisabeth Lind, journalist

spl_1_2018_skiftedag_harder-cb

"Jeg var på udkig efter et nyt job til min veninde, da jeg så den opslåede stilling. Hun havde ikke helt erfaring nok og ville derfor ikke søge den. Men jeg kunne ikke slippe den helt igen. Jeg gik og tumlede lidt med tanker om at finde et arbejde uden skiftende arbejdstider. Det tændte mig derfor, at dette arbejde er i dagtimerne og kun med weekendvagt hver 6. weekend. På intensiv længtes jeg også efter de vågne patienter og det lange patientforløb, hvor patienten til sidst går rask ud ad døren. Så den her stilling var lidt en øjenåbner for mig. For jeg har altid tænkt, at jeg skulle ende på intensiv eller måske i anæstesien.

Janne Harder, 29 år

Nyt job: 1. november på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital – halv tid som koordinerende sygeplejerske og halv tid i plejen, hvor hun både har patienter med simpel infektion og specialdiagnoser som tropemedicinske sygdomme, aids og parasitinfektioner.

Kom fra: Intensiv Afdeling på Hvidovre Hospital, hvor hun var ansat i otte måneder.

Men derudover så lød jobbet meget interessant. Både fordi stillingen er skruet sammen som halv tid i plejen og halv tid som koordinerende sygeplejerske, hvor jeg f.eks. lægger vagtplan, går til morgenkonference, til visitationsmøde i akutmodtagelse og står til rådighed for de andre sygeplejersker. Men også fordi vi har at gøre med de patienter, som man aldrig kommer i kontakt med i resten af sundhedsvæsenet. For de kommer direkte hertil fra lufthavnen. Ud over patienter med alle grader af infektioner i hud, blod, knogler og organer så indlægger vi også patienter med smitsomme tropesygdomme. Hvis nogen er mistænkt for at have en farlig smitsom sygdom som f.eks. ebola eller SARS, kommer de direkte med ambulance, uden om akutmodtagelsen, til vores højisolationsafdeling. Personalet er dækket fra top til tå i en gul beskyttelsesdragt, og før man kommer ind på isolationsstuen, er der et slusesystem med to døre, man skal igennem, og tre døre, når vi forlader stuen. Andre gange har vi handsker, maske og visir på – eksempelvis ved patienter med bakteriel meningitis.

Det med smittefaren var selvfølgelig noget, jeg overvejede, før jeg søgte stillingen. For der er en risiko for at blive smittet med en farlig sygdom. Men den er meget lille, for vi tager mange forholdsregler. Tidligere på intensiv kunne jeg jo i princippet have en patient, som så senere viste sig at have tuberkulose. Her ved vi altid, hvem der kommer ind, og personalet har fem minutter til at stå klar i det rigtige tøj.

Jeg trives med kombinationen den normale pleje og den koordinerende rolle og det ansvar, jeg har her som forholdsvis ung sygeplejerske. Og så er jeg vild med både at have de almindelige patienter og dem, som man aldrig ser på de andre afdelinger. Det er spændende at være på en afdeling med patienter i højisolation."

Savner du inspiration til karrieren?

Hent råd og vejledning om karriere og jobsøgning på dsr.dk. Som medlem kan du booke tid til personlig sparring om jobsøgning, efter- og videreuddannelse eller karrieremuligheder.

Læs mere på dsr.dk/job-og-karriere