På mit natbord: Udfordringer for hjernen

Jeppe Kristen Toft læser om sportsdykning

Jeppe Kristen ToftJeppe Kristen Toft

Direktør i Livslinien

 

Hvad læser du lige nu?

"For tiden læser jeg både Dansk Sportsdykker Forbunds "Videregående sportsdykning", for jeg er ved at tage anden del af CMAS dykkeruddannelsen, og så genlæser jeg "Cryptonomicon" af Neal Stephenson."

Hvordan har den inspireret dig?

"Dykkerbogen er grundig, pædagogisk og fuld af nødvendig viden, som danner det teoretiske grundlag for at kunne dykke sikkert. "Cryptonomicon" er en spekulativ hvad-nu-hvis-bog, som binder 2. verdenskrigs kodebryderelite og sen-90’ernes internetkrypterings-ditto sammen gennem 900 siders ublid jongleren med begreber som modulær aritmetik og Van Eck phreaking. Bogen er langt over min matematiske fatteevne, men dens underforståede tone og høje ambitionsniveau er en sand fornøjelse. Den rummer sex, spionage, kodebrydning, avanceret teknologi og dykning. Det hele samlet i en bog. Fantastisk og inspirerende."

Hvilken bog burde alle sygeplejersker læse – og hvorfor?

"Jeg vil anbefale alle at læse "The End of Mr. Y" af Scarlett Thomas. Ud over at være en smuk bog rummer den mange hjernevridende udfordringer af vores virkelighedsopfattelse. Sund og underholdende læsning."

Hvilken bog fik du aldrig læst helt til ende?

"Der findes mange bøger, jeg gerne vil læse og genlæse, og hvis jeg er 40 sider inde i en bog, som ikke interesserer mig, lægger jeg den fra mig."